Doi elevi din Cluj au încercat să copieze la simularea de BAC. Vezi subiectele

Doi elevi din Cluj au încercat să copieze la simularea de BAC. Vezi subiectele
Circa 10.000 de elevi clujeni au susţinut, astăzi, proba de Limba si literatura romana a Simularii Nationale a Examenului de Bacalaureat. Doi elevi au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze.

"La nivelul judeţului Cluj, au fost înscrisi 5.573 elevi de clasa a XI-a, dintre care au fost prezenti 5.208. Astfel, numarul elevilor absenti este 365. Un elev de la Colegiul Tehnic Napoca a fost eliminat pentru tentativa de fraudare. La nivelul clasei a XII-a au fost înscrisi 4.905 elevi, dintre care au fost prezenţi 4.597. Un elev de la Liceul Teoretic Ana Ipatescu a fost eliminat pentru tentativa de fraudare", transmit reprezentanţii ISJ Cluj.

La primul subiect, candidaţii au avut de rezolvat nouă cerinţe, vizând cunoştinţe de vocabular, limbă română şi gramatică, dintr-un fragment din piesa de teatrul "Somnoroasa aventură" a lui Teodor Mazilu. Printre cerinţele vizate au fost: numirea unor sinonime, explicarea rolului unei virgule, folosirea unei locuţiuni sau expresii într-un enunţ care să conţină un substantiv, prezentarea unor motive literare din textul dat şi comentarea unei secvenţe din text.

La al doilea subiect, cerinţa a fost scrierea unui text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre importanţa călătoriilor în formarea personalităţii tinerilor. La subiectul al treilea, elevii au avut de redactat un eseu de 600-900 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text narativ studiat, aparţinând lui Liviu Rebreanu.

Elevii vor susţine marţi proba la limba şi literatura maternă, miercuri proba obligatorie a profilului şi vineri proba la alegere a profilului şi specializării. Toate probele sunt scrise, iar rezultatele vor fi afişate în 14 martie.

Rezultatele obţinute de elevi la simularea examenului de bacalaureat nu vor fi trecute în catalog, potrivit Ministerului Educaţiei.

 

Comenteaza