Cursuri de business 100% britanic: "Învăţământul superior românesc intră pe arena internaţională"

Cursuri de business 100% britanic:
Premieră în învăţământul universitar din România: la Cluj-Napoca a fost lansat primul program de masterat după model britanic: Executive Master of Business Administration (EMBA) – o colaborare a Universității Babeş-Bolyai şi University of Hull din Marea Britanie. Cursanţii se vor specializa timp de doi ani de zile în domeniul afacerilor şi vor avea parte de o experienţă care va îmbina partea teoretică, cercetarea, dar şi comunitatea. Programul de masterat costă câteva mii de euro pe an, însă pare să le ofere participanţilor o portiţă spre cunoaşterea mediului de afaceri european.

Ceremonia de lansare a şcolii de business a avut loc astăzi la sediul central al Universităţii Babeş-Bolyai, în prezenţa reprezentanţilor din mediul universitar britanic - University of Hull-, dar şi cel românesc.

"Pentru Universitatea Babeş-Bolyai şi pentru peisajul universitar românesc în general e o premieră: va fi primul grad 100% britanic obţinut pe teritoriul României - asta se va întâmpla în primii cinci ani şi apoi vom avea o colaborare din care vor ieşi diplome duble, valabile în întreaga Uniune Europeană, ceea ce înseamnă o intrare a învăţământului superior românesc pe arena internaţională. Prezenţa Universităţii din Hull în spaţiul UBB răspunde unei cerinţe stringente, venită dinspre mediul de afaceri, de formare şi consolidare de cunoştinţe în domeniul administrării afacerilor, ceea ce contribuie la creşterea competitivităţii locale şi regionale", a declarat Ioan Aurel Pop, rectorul UBB Cluj-Napoca.

Şcoala de business este acreditată internaţional de AMBA (The Association of MBAs) şi de AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business), de cea din urmă beneficiind doar 5% dintre cele peste 13.000 de şcoli MBA din întreaga lume.

"Le spun bun venit cursanţilor din Cluj-Napoca! Pornim împreună într-o călătorie frumoasă, care va dura doi ani, o călătorie de formare a noii generaţii de lideri. Este un start al celor îndrăzneţi, care şi-au propus etape noi în carieră", a menţionat dr. Andrew Taylor, directorul EMBA Hull University.

Cursanţii, 28 la număr, fac parte din prima generaţie care va urma cursurile EMBA-ului lansat la Cluj-Napoca şi deţin poziţii de top management şi de middle management în companii financiar-bancare, tehnologie, inginerie, IT, instalaţii sau contrucţii. Şcoala de business are o durată de doi ani de zile şi este organizată pe 12 module, investiţia fiind de 7.500 euro/ an.

"Cred că decizia de a avea un EMBA chiar în Cluj a fost un catalizator al gândurilor pe care le aveam şi înainte şi au venit oarecum şi la fix în contextul personal. Şi până acum eram ca un burete care absorbea informaţie din toate zonele şi sper EMBA-ul mă va ajuta să absorb într-un mod mai structurat şi mai organizat", spune Sergiu Mircea, unul din cursanţii şcolii de business.

"Este o experienţă unică în momentul de faţă în Cluj, e un privilegiu că nu trebuie să pierdem timp pentru a ne reloca în altă locaţie, cursurile sunt la 6 săptămâni, ceea ce ne permite să ne desfăşurăm activitatea şi la job şi dacă ar fi să fac un a ceea ce îmi doresc după este componenta de networking şi sharing-ul", a declarat Raluca Ceascai, o altă cursantă.

Cursurile masteratului vor începe sâmbătă, 21 februarie, iar cursanţii vor studia materii precum contabilitate, resurse umane, marketing sau management.Curicula, predarea cursurilor şi examinarea sunt organizate după model britanic, similar şcolilor de business deschise în întreaga lume, iar diploma de absolvire va fi acordată de University of Hull.

Comenteaza