Cum începe Clujul a doua săptămână de școală

Cum începe Clujul a doua săptămână de școală

Hotărârile privind scenariul de funcţionare al școlilor pe parcursul anului şcolar se actualizează săptămânal sau ori de câte ori este nevoie.

Pentru mai multe informaţii de ultimă oră vizitaţi pagina principală ZIUA DE CLUJ

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Cluj, luni, 21 septembrie 2020, în conformitate cu datele existente la nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Cluj, la nivelul județului se înregistrează următoarea situație:

316  unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (verde): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară

98 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (galben). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție

9 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (roșu): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Potrivit ordinului comun al ministrului educației și cercetării și al ministrului sănătății nr. 5.487/1494/01.09.2020, criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile/ instituțiile de învățământ stabilesc unul dintre cele trei scenarii de funcționare este rata incidenței cumulate, respectiv numărul total de cazuri noi, din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.

Reamintim că, de la începerea anului școlar și până în prezent, în județul Cluj au fost confirmați cu noul coronavirus 15 elevi și 11 cadre didactice. Conform prefectului Mircea Abrudean, cele 26 de cazuri au fost înregistrate în 12 unități de învățământ din județ. 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Loading...
Comenteaza