Coronavirusul închide o grădiniță și trece pe "roșu" mai multe școli din Cluj

Coronavirusul închide o grădiniță și trece pe "roșu" mai multe școli din Cluj

O grădiniță se închide și cinci școli din Cluj trec pe scenariul roșu de funcționare.

CJSU Cluj a hotărât marți, pe baza rezultatelor anchetei epidemiologice prezentate de DSP Cluj, suspendarea activității în Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” din Turda, până pe data de 4 martie 2021. 

"Având în vedere adresa Direcției de Sănătate din 22.02.2021 privind rezultatele anchetei epidemiologice, adresa Inspectoratului Școlar Județean Cluj din 23.02.2021, privind propunerea de suspendare a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor pentru unitatea de învățământ preuniversitar Grădinița cu Program Prelungit „Prichindelul Isteț” din municipiul Turda, județul Cluj, la propunerea Consiliului de Administrație a unității de învățământ mai sus menționată, avizată de Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Direcția de Sănătate Publică a Județului Cluj, CJSU Cluj a aprobat prin hotărârea nr. 15 suspendarea, până la data de 04.03.2021, a activității didactice care presupune participarea zilnică, cu prezență fizică a preșcolarilor din această unitate. Pe perioada suspendării, procesul de învățământ la unitatea de învățământ preuniversitar menționată, se va desfășura online", transmite CJSU Cluj.

Astfel, pe perioada suspendării, procesul de învățământ la grădinița „Prichindelul Isteț” se va desfășura online, interval în care conducerea unității de învățământ va lua următoarele măsuri obligatorii: 

a) curățenia şi aerisirea claselor/sălilor;
b) dezinfecția generală şi nebulizarea spațiilor unității de  învățământ, respectiv clase, săli, holuri, toalete.

Cinci școli din județ trec în scenariul roșu

Odată cu intrarea comunelor Căianu, Dăbâca și Ploscoș în scenariul roșu, se schimbă și modul de funcționare al școlilor de pe raza acestora. Este vorba despre Școala Gimnazială Căianu, comuna Căianu, de Școala Gimnazială Vaida Cămăraș, comuna Căianu, de Școala Gimnazială „Gelu Românul” Dăbâca, comunca Dăbâca, de Școala Primară Luna de Jos, comunca Dăbâca și de Școala Gimnazială Ploscoș din comuna Ploscoș, care trec, începând de joi, din scenariul galben în scenariul roșu, având în vedere faptul că incidența cazurilor de COVID din comunele respective a crescut peste 3 cazuri  la 1.000 de locuitori. Prin urmare, de joi merg la școală doar copiii din clasele 0-IV.

 
 
 

Comenteaza