Concurs cu premii la UBB. Poate înlocui admiterea la Teatru și Televiziune

Concurs cu premii la UBB. Poate înlocui admiterea la Teatru și Televiziune

Facultatea de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai organizează a patra ediție a Concursului Național de Dramaturgie, Scenaristică, Publicistică teatrală și cinematografică „ProScenium”.

Concursul se adresază elevilor de liceu și vizează promovarea și recompensarea tinerilor pasionați de teatru și film. Cei interesați pot alege dintre cele patru secțiuni ale concursului sau pot concura la toate - dramaturgie, scenaristică, publicistică teatrală, precum și publicistică cinematografică. Condiția principală este ca textele să fie originale și nepublicate anterior.

Pentru secțiunile de dramaturgie și scenaristică participanții pot trimite o piesă sau un scenariu de maximum 30 de pagini, care să nu fi fost niciodată publicate sau jucate pe o scenă profesionistă, sau filmate și prezentate public. Pentru secțiunile de publicistică, concurenții vor trimite o cronică sau un eseu analitic, de 2.000-3.000 de cuvinte, despre un spectacol sau film vizionat. Juriul este format din specialiști în artele spectacolului și film.

Premiul I -pentru fiecare secțiune- voucher de cărți în valoare de 500 de lei; invitație de a participa în mod gratuit la Școala de vară Dramaturgia Cotidianului, ediția a XV-a, august 2019.

Premiul II -pentru fiecare secțiune- Voucher de cărți în valoare de 350 de lei.

Câștigătorii premiului I la oricare dintre secțiuni pot fi considerați admiși cu nota 10 la examenul de admitere la specializarea Teatrologie (pentru cei care concurează la secțiunile dramaturgie / publicistică teatrală) sau Filmologie (pentru cei care concurează la secțiunile scenaristică / publicistică cinematografică) de la Facultatea de Teatru și Televiziune din Cluj.

Concursul „ProScenium” a fost inițiat din dorința de a încuraja tinerii cu aptitudini în domeniu să își valorifice talentul și să își exerseze spiritul critic, dar și pentru a-i promova pe aceștia, stimulându-i astfel să se implice și ulterior în viața teatrală și cinematografică românească, iar parcursul câștigătorilor din ultimii ani confirmă deja acest lucru.

Până în data de 5 mai 2019, doritorii pot trimite textele, în format PDF, însoțite de formularul de înscriere la concurs (completat olograf și scanat) pe adresa concurs@teatrologie.ro sau prin poștă, la adresa Universitatea Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune (str. Mihail Kogălniceanu nr. 4, sala 12, cu mențiunea „Pentru concursul ProScenium”). Rezultatele vor fi anunțate în 15 mai 2019.

Formularul de înscriere se poate descărca de AICI

Comenteaza