Concurență mai mare la medicină la Mureș decât la Cluj

Concurență mai mare la medicină la Mureș decât la Cluj
Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Cluj-Napoca are abia a cincea concurență din țară, într-un top național dominat de cea din Târgu-Mureș.

După încheierea probei de înscriere la toate cele şase universităţi de medicină şi farmacie tradiţionale din ţară, programul de medicină - limba română de la UMF Târgu-Mureş înregistra cea mai mare concurenţă dintre universităţile mari de profil, calculată după numărul de candidaţi raportat la numărul de locuri bugetate, potrivit RTV.

La UMF Târgu-Mureş concurenţa este de 4,23 candidaţi/loc bugetat în timp ce la UMF Carol Davila din Bucureşti era de 3,48, la UMF Grigore T. Popa din Iaşi, de 3,19, la UMF Victor Babeş din Timişoara, de 3,06, la UMF Iuliu Haţieganu din Cluj, de 2,98, iar la UMF Craiova, de 2,79 candidaţi/ loc bugetat, conform datelor publicate pe site-urile universităţilor.

La programul de medicină dentară UMF Târgu-Mureş înregistrează o concurenţa ridicată, de 4,25 candidaţi/ loc bugetat, la limba română, fiind pe poziţia secundă, împreună cu Craiova, după Timişoara, care are o concurenţă de 4,97, dar înaintea celorlalte universităţi din Bucureşti, care au o concurenţă de 3,53, după Cluj, cu 2,79, şi după Iaşi, cu 2,2 candidaţi/loc bugetat.

Comenteaza