News alert Şcoala va începe pe 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Anunțul ministrului Educației

Şcoala va începe pe 13 septembrie cu prezenţă fizică pentru toţi elevii. Anunțul ministrului Educației

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunţat când va începe anul şcolar 2021-2022. Elevii vor merge fizic în sălile de clasă.

Cîmpeanu afirmă că şcoala va începe în format fizic pe 13 septembrie.

„Bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limite de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinării, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii fără scenarii de funcţionare.

Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluţia epidemiologică”, spune Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

El spune şi că e posibil ca, pe viitor, cabinetele medicale din şcoli să fie transformate în centre de vaccinare şi se declară împotriva obligativităţii vaccinării.

Comenteaza