Mai multe unităţi de învăţământ din Cluj intră pe scenariul roșu. S-a depăşit rata de 3 pozitivi la mia de locuitori

Mai multe unităţi de învăţământ din Cluj intră pe scenariul roșu. S-a depăşit rata de 3 pozitivi la mia de locuitori

Comuna Mintiu Gherlii aplică scenariul roșu în grădinițe și în unitățile școlare, începând de marți, 22 septembrie 2020.

Scenariul roşu se aplică deoarece în comună s-a depăşit rata de 3 pozitivi la mia de locuitori. Marți dimineața Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență va emite o hotărâre în acest sens, a anunţat prefectul Clujului, Mircea Abrudean, în cursul serii de luni.

În același timp, din scenariul roșu iese comuna Aghireșu.

Tot în cursul serii de luni, diriginții de la școlile din Gherla au luat legătură cu elevii din Nima, Bunești, Petrești, Salatiu, Mintiu Gherlii și i-au anunțat să nu se prezinte începând de marți la școală.

În scenariul roșu, toți elevii vor face doar cursuri online, anunţă Gherla Info.

Tot luni, la ora 12, situația din județul Cluj se prezenta astfel:
–  316 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 1 (S1): participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție sanitară
– 98 de unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție
– 9 unități de învățământ preuniversitar în Scenariul 3 (S3): participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ preuniversitar adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Cluj, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

Comenteaza