Clujul universitar, reconfirmat ca brand al oraşului

Clujul universitar, reconfirmat ca brand al oraşului
Autorităţile locale, alături de cadrele didactice ale Universităţii "Babeş-Bolyai" au găsit, luni, cu ocazia începerii noului an universitar, brandul cel mai potrivit pentru Cluj-Napoca.

Profesorii Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), alături de studenţi, reprezintă brandul oraşului, în opinia rectorului Ioan Aurel Pop. Afirmaţiile academicianului sunt susţinute şi de edilul municipiului, Emil Boc, dar şi de reprezentanţii de seamă ai mediului de afaceri din Cluj-Napoca.

„Brandul Clujului sunteţi dumneavoastră, studenţii şi profesorii, nu minimalizaţi acest privilegiu. Bucuraţi-vă de toamna nebun de frumoasă de la Cluj, de muzee şi alei, de zidurile medievale şi de oameni. Mai ales de oameni. De cafenele şi de cluburi, pentru că nimic din ceea ce e omenesc nu trebuie să vă fie străin. Vă doresc ca anul universitar să fie frumos şi curat ca însăşi corola de minuni a lumii", a spus rectorul UBB, Ioan Aurel Pop, la discursul de început de an universitar. Prezent ieri, la festivitatea de deschidere a anului universitar, Emil Boc a menţionat că brandul Clujului este acela de oraş universitar. „Studenţii reprezintă inima oraşului şi contează pentru primărie, pentru noi toţi, pentru că ei sunt aceia care alături de universităţi aduc investiţii şi locuri de muncă în acest oraş. Ei reprezintă brandul oraşului. Ne preocupă ca ei să aibă condiţii decente în acest oraş. Au reuşit organizaţiile studenţeşti să negocieze dur cu primăria în privinţa transportului în comun şi au obţinut două linii gratuite în loc de o linie. Suntem alături de studenţi în toate provocările pe care le au", a precizat, după ceremonia din Aula Magna a UBB, Emil Boc. El a precizat că, indiferent dacă sunt studenţi la taxă sau la buget, tinerii care studiază în universităţile clujene beneficiază de o reducere de 50% pentru abonamentele RATUC pe două linii.


De-a lungul vremii, UBB a avut peste 400.000 de absolvenţi. Dorel Goia, om de afaceri din Cluj-Napoca şi membru în Consiliul de Onoare al Senatului UBB, a explicat, în acest context, că alumnii din universitate ar trebui să întoarcă mai mult decât simple mulţumiri instituţiei care i-a format şi oraşului. „Oraşul a ajuns unde a ajuns datorită UBB, precum şi celorlalte universităţi. El este un oraş efervescent datorită celor mai mult de 70.000 de studenţi din acest centru universitar. Datorită absolvenţilor universităţilor din Cluj, care vin aici, construiesc şi nu mai pleacă, oraşul a reuşit să se dezvolte. Acest oraş trăieşte datorită universităţilor. Şansa lui rămân universităţile, pentru că marile uzine au dispărut, nu mai avem combinate, acesta este mersul istoriei şi fără universităţi, oraşul ar fi pustiu sau nu ar fi al doilea oraş ca şi importanţă din România, care a depăşit net celelalte centre universitare, precum Iaşiul sau Timişoara. Acolo, universităţile nu au făcut ceea ce trebuiau să facă", a explicat Dorel Goia, invitat să ţină un discurs cu ocazia festivităţii de deschidere a noului an universitar.

Etichete
Comenteaza