Clujul a înregistrat cel mai ridicat procent al notelor peste 7 la Titularizare

Clujul a înregistrat cel mai ridicat procent al notelor peste 7 la Titularizare
Procentul de promovabilitate la examenul de titularizare, la nivel naţional, este de 79,89% înainte de contestaţii, conform edu.ro. Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj.

La nivel naţional, au fost evaluate lucrările a 29.509 de candidaţi. Dintre aceştia, 14.098 de candidaţi (47,78%) au obţinut note între 7 şi 10, iar 9.476 de candidaţi (32,11%), note între 5 şi 7. Un număr de 160 de candidaţi au obţinut nota 10 (cei mai mulţi în Bucureşti - 19).

Cel mai ridicat procent al notelor peste 7 s-a înregistrat în judeţul Cluj (56,82%), iar cel mai scăzut procent, la acelaşi capitol, în judeţul Mehedinţi (30,02%).

Un număr de 5.935 de participanţi au obţinut note sub 5.

Contestaţiile se depun în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, iar afişarea rezultatelor finale se va face în data de 8 august.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.

"Reamintim că la proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar, s-au prezentat 32.374 de candidaţi (88,48%). 53 de candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă, iar 7,6% dintre cei prezenţi s-au retras din motive personale sau medicale. Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar, sesiunea 2013, au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural)", se arată într-un comunicat de presă publicat de edu.ro.

Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. Miercuri, 14 august, se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.

Comenteaza