Ciucă, către prefecți: Nu accept trecerea şcolilor în online pentru că nu există termie în vreo şcoală

Ciucă, către prefecți: Nu accept trecerea şcolilor în online pentru că nu există termie în vreo şcoală

Premierul Nicolae Ciucă a subliniat, joi, într-o videoconferinţă cu prefecţii, că "nu accept să întrerupem procesul de învățământ, pentru că nu există termie în vreuna din unitățile de învățământ”.

"Partea aceasta de trecere a şcolilor în online din cauza termiei nu are loc în discuţia noastră, pentru că am discutat, aşa cum spuneam de cu mult timp înainte, despre măsurile care trebuie luate astfel încât să fie asigurate toate condiţiile. Nu este acceptabil să luăm o astfel de decizie în condiţiile în care şi astăzi, când discutăm, căutăm soluţii astfel încât să asigurăm derularea procesului de învăţământ coerent, fără niciun fel de alte sincope. Sigur, ştim foarte bine că sunt câteva localităţi din ţară care în fiecare an au avut nevoie de sprijin pentru termie. Discutăm de acele localităţi unde încă, din păcate, termia se asigură prin consumul de păcură. Vom găsi soluţii. De altfel, şi prin decizia de ieri de la şedinţa de Guvern am alocat resursele necesare ca la nivelul autorităţilor locale să poată să înceapă achiziţia de combustibil pentru aceste centrale. Ca atare, sincer, nu văd şi nu accept să întrerupem procesul de învăţământ pentru că nu există termie în vreuna din unităţile de învăţământ", a transmis premierul Nicolae Ciucă.

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a explicat că nu ar trebui să apară probleme în asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece și nici în ceea ce priveşte diferențe la facturile la utilităţi, decât datorate consumului.

"Ministerul Educaţiei a ridicat, deja, problema pregătirii pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare a şcolilor în perioada sezonului rece. Beneficiem de prevederile OUG 119 de anul acesta, care plafonează tarifele pentru energia electrică şi pentru gaze. Practic, cum am spus şi săptămâna trecută presei, preţul fiind plafonat, nu ar trebui să avem diferenţe în ceea ce priveşte facturile la utilităţi decât datorate consumului", a precizat Deca.

Ligia Deca a adăugat că în cazul în care apar situaţii speciale acestea ar trebui comunicate autorităţilor centrale din timp.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza