Cine continuă lucrările la sediul Inspectoratului Şcolar

Cine continuă lucrările la sediul Inspectoratului Şcolar
O societatea clujeană a câştigat licitaţia organizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Lucrările la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, dar şi al Clubului Sportiv Şcolar Viitorul ar urma să se reia în curând. Anunţată de la începutul anului, licitaţia pentru continuarea şantierului şi-a găsit în sfârşit un câştigător. Este vorba despre societatea clujeană TCI Contractor General SA, câştigatoare a atribuirii care pe SEAP (sistemul electronic de achiziţii publice) poartă numele „Complex de dotări sportive, spaţii anexe", lucări de execuţie în continuare la sala de sport multifuncţională, bazin de înot, CSS Viitorul Cluj-Napoca şi sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj.

„Oferta TCI a fost de 18 milioane şi ceva de lei, plus TVA. La prima vedere este un constructor serios. Este o firmă mare, sper să aibă capacitatea organizatorică şi logistică să ducă lucrarea la bun sfârşit. Sper să nu apară contestaţii, pentru că noi am urmat toate procedurile. De fapt, nu noi, ci SEAP a luat toate deciziile", a spus directorul Inspectoratului Şcolar Judeţean, Valentin Cuibus.

Lucrările au fost abandonate, mult după termenul la care ar fi trebuit să fie predate, de firmele care au câştigat licitaţia iniţială. Stadiul actual al execuţiei este următorul: sală de sport multifuncţională, bazin de înot C.S.S. Viitorul Cluj-Napoca - 10% lucrări executate; sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj - 60% lucrări executate.

Lucrările la construcţia de pe strada Argeş au început în 2011, însă şantierul a fost blocat o bună perioadă din cauza descoperirii unor vestigii arheologice. Lucrările au reînceput în 2012 şi ar fi trebuit să fie finalizate în 2015. Antreprenor a fost Construdava SRL, deţinută în proporţie de 50% de Napocamin - firmă controlată de omul de afaceri Ioan Bene, respectiv de oamenii de afaceri maramureşeni Cristian-Claudiu Cupcea şi Vasile Mircea Ilea.

SC TCI Contractor General provine din cadrul Trustului de Constructii Industriale din Cluj-Napoca, fondat în anul 1952, care a fost principalul executant al constructiilor din nordul Transilvaniei, precum şi din alte zone ale ţării, fiind specializat în lucrări de construcţii în domeniile metalurgie, siderurgie, chimie, agricultură, industrie alimentară, lucrări hidrotehnice, lucrări civile, sociale şi administrative.

În Cluj, TCI a realizat clădiri ale unor instituţii publice, medicale sau de învăţământ, blocuri de locuinţe, hoteluri şi statui. În prezent, trustul lucrează, printre altele, la catedrala greco-catolică din Piața Cipariu și la realizarea centrelor de afaceri pornite cu bani europeni pe Dealul Lomb.

 

Comenteaza