Cine a câştigat rectoratul USAMV

Cine a câştigat rectoratul USAMV
Ioan Groza şi Cornel Cătoi au fost cei doi candidaţi care s-au luptat, în turul al doilea de alegeri, pentru cea mai înaltă funcţie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV).

Potrivit surselor ZIUA de CLUJ, Cornel Cătoi este cel care a câştigat funcţia de rector al USAMV Cluj, la diferenţă de numai trei voturi faţă de contracandidatul său. Validarea alegerilor pentru funcţia de rector şi confirmarea acestora de către Senatul universitar nou ales se va face luni.

Până în prezent, Cornel Cătoi a ocupat funcţia de decan al Facultăţii de Medicină Veterinară din cadrul USAMV. Acesta a absolvit, în anul 1985, Liceul Agroindustrial din Sibiu, după care, în anii 1986-1992, a urmat cursurile Facultăţii de Medicină Veterinară din Cluj-Napoca, devenind în 2002 doctor în domeniul studiat. Lucrează la USAMV chiar din 1992, an în care şi-a terminat studiile. De-a lungul carierei, a participat şi a condus mai multe granturi de cercetare naţionale şi internaţionale, a devenit membru a mai multor societăţi ştiinţifice şi a publicat mai multe lucrări ştiinţifice, fiind, de altfel, şi autor al unor cărţi în domeniul medicinei veterinare. În 2014 a câştigat, conform declaraţiei de avere, 162.883 de lei, iar cu un an înainte a încasat nu mai puţin de 249.243 de lei. Conform aceluiaşi document, deţine, împreună cu soţia, trei apartamente în Cluj-Napoca, o casă de vacanţă şi un autoturism marca Volkswagen.

Comenteaza