Cîmpeanu: Se are în vedere o ridicare a pragului la 70% rată de vaccinare în fiecare școală și grădiniță

Cîmpeanu: Se are în vedere o ridicare a pragului la 70% rată de vaccinare în fiecare școală și grădiniță

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a afirmat că "se are în vedere o ridicare a acestui prag", de 60%, al ratei de vaccinare în rândul angajaților din școli, una dintre condițiile impuse pentru reluarea școlii cu prezență fizică.

”Dacă în prima săptămână, după începerea școlii în data de 13 septembrie, aveam o medie de 1.000 de elevi vaccinați pe zi, în a doua săptămână am avut 1.700, în a treia săptămână am avut 2.500, în a patra săptămână am avut 3.700, apoi 4.600, iar în ultimele zile am avut 8.000 de elevi vaccinați pe zi.Luând în considerare și elevii din categoria de vârstă 12-15 ani, care au putut mai de curând să se vaccineze, au ajuns astăzi la peste 95.000 la care se adaugă alți 259.000 de elevi cu vârsta mai mare de 16 ani. În acest fel, într-un ritm rapid, vaccinarea în rândul elevilor a ajuns la 30%. Zilele trecute era de 25%. Mizăm foarte mult și pe vaccinarea în rândul elevilor pentru a asigura securitate sanitară în școli. Se are în vedere o ridicare a acestui prag de 60% în așa fel încât, gradual să ajungem la 70%  rată de vaccinare în fiecare școală și grădiniță din România, pentru că acesta este pragul conform OMS care trebuie atins.”, a declarat Sorin Cîmpeanu, joi seara, la Antena3.

Ministrul a mai spus că decizia prezenței fizice aparține Consiliilor de Administrație ale școlilor, criteriul fiind rata de vaccinare de cel puțin 60% a personalului.

În ceea ce privește testare elevilor pentru COVID-19, ministrul a precizat că primele teste de salivă vor ajunge în școli în perioada 21 – 25 noiembrie.

Comenteaza