Ce nevoi au tinerii din Cluj-Napoca

Ce nevoi au tinerii din Cluj-Napoca

Marți a avut loc prima ședință din acest an a Consiliului Consultativ pentru Tineret din Cluj-Napoca.

''Am reîntărit ce este acest consiliu? Și anume cel mai accesibil instrument de consultare cu tinerii. Un spațiu pe care trebuie să învățăm să-l folosim ca și dialog între comunitate și municipalitate, loc în care împreună creăm viziunea pentru viitor.

În acest moment consiliul a ajuns la o componență de 46 de structuri asociative/experți din sectorul de tineret, fiecare aducând plus valoare acestui mecanism.

Obiectivul stabilit pentru acest an este de a identifica nevoile tinerilor din Cluj-Napoca prin analize și focus grupuri în comunitate, iar la final de a veni cu rezoluții/recomandări adresate administrației publice.

Pe lângă acest lucru ne dorim ca acest consiliu să dezvolte canale de comunicare active cu comunitatea pentru a face cât mai vizibile oportunitățile pe care le are municipalitatea pentru tineri. Prin implicare reușim să dezvoltăm și să inovăm sectorul de tineret'', transmite reprezentanții federației. 

FTC este o structură umbrelă, constituită cu scopul de a susține comunitățile de tineri și studenți din județul Cluj, dar și pentru a organiza diverse programe și proiecte. Federația Tinerilor din Cluj s-a înființat în anul 2017, la un an distanță de la încheierea programului Cluj-Napoca 2015 – Capitala Europeană a Tineretului.

Comenteaza