Cărţi de Centenar de 2,5 milioane lei. Una este scrisă de Ioan Aurel Pop, rectorul UBB

Cărţi de Centenar de 2,5 milioane lei. Una este scrisă de Ioan Aurel Pop, rectorul UBB

Primăria Capitalei ar putea finanţa, cu ocazia Centenarului, două cărţi, - „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri” - care ar urma să fie distribuite de 1 Decembrie către 120 de mii de elevi. Valoarea proiectului este de peste 2,5 milioane de lei.

Primăria Capitalei vrea să implementeze un proiect de cooperare cu Asociaţia Culturală Ludmila Vidraşcu privind editarea şi tipărirea a două cărţi, „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” şi „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, care ar umra să fie distribuite gratuit către 120 de mii de elevi din Capitală, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, scrie Mediafax.ro. 

Proiectul, care ar urma să fie finanţat din bugetul local, cu suma de 2.562.000 lei, se numeşte "Centenarul Marii Uniri explicat tinerilor” şi are ca scop „promovarea în rândul elevilor bucureşteni a evenimentelor pe care le-a traversat România pe parcursul ultimilor 100 de ani”, potrivit actului de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri.

 

Cele două cărţi, „Istoria Ilustrată a României pentru elevi” vor fi semnate de Magda Stan iar „Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri” de către profesorul Ioan Aurel Pop, actualul preşedinte al Academiei Române.

 
„Astfel, 58.000 de elevi de gimnaziu vor primi Istoria Ilustrată a Românilor pentru elevi, iar 62.000 de elevi de liceu vor primi câte un exemplar al volumului Istoria Ilustrată a Românilor pentru tineri”, se arată în raportul de specialitate al proiectul CGMB.

Comenteaza