Before 122: Curs de prim ajutor pentru studenții UBB din cadrul FSPAC

Before 122: Curs de prim ajutor pentru studenții UBB din cadrul FSPAC

Un nou eveniment din cadrul campaniei „Before 112” a avut loc joi la la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul UBB.

Campania se derulează începând din 2023 și continuă în facultățile din Cluj-Napoca, fiind implementată de Primăria Cluj-Napoca prin DASM - Direcția de Asistență Socială și Medicală, în parteneriat cu ISU - Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al Județului Cluj și cu universitățile clujene - Universitatea ”Babeș-Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca. 

Cursurile de prim-ajutor parte a campaniei "Before 112" se desfășoară cu implicarea personalului medical din cabinetele medicale universitare DASM Cluj-Napoca și a fost creată pentru tinerii studenți cu scopul de a crește gradul de siguranță a celor cazați în campusurile universitare și de asigurare a unei protecții mai bune a comunității în cazul producerii situațiilor de urgență.

În cadrul cursurilor care au avut loc în mai multe facultăți din Cluj-Napoca, studenții au fost instruiți cu privire la acordarea primului ajutor și au descoperit ce acțiuni specifice de prevenție pot lua în situații de urgență medicală.

Recunoașterea stopului cardio-respirator, efectuarea manevrelor de resuscitare cardio-pulmonară sau folosirea defibrilatoarelor publice din oraș sunt doar câteva dintre discuțiile abordate în cadrul campaniei.

Facilitarea accesului la informații reprezintă primul pas pentru a-i încuraja pe tineri să acorde primul ajutor până la sosirea serviciilor specializate (ambulanță, SMURD, pompieri, poliție) în situațiile de urgență.

Aceste tehnici sunt esențiale pentru fiecare tânăr și cetățean, căci cu ajutorul cursului se poate salva viața unui om până la sosirea echipajelor de salvare.

Comenteaza