BAC 2023. Rezultatele finale, afișate astăzi/ Școlile din Cluj cu promovabilitate 100%

BAC 2023. Rezultatele finale, afișate astăzi/ Școlile din Cluj cu promovabilitate 100%

Rezultate finale la Bacalaureat 2023 vor fi afișate astăzi. Nota de la contestație este cea definitivă.

Rezultatele finale de la examenul național de Bacalaureat 2023 vor fi publicate vineri, 7 iulie, de către Ministerul Educației. Elevii nemulțumiți de notele inițiale au depus contestații în data de 3 iulie.

Rezultatele pot fi consultate aici

Rata de promovare la examenul de bacalaureat 2023, înainte de contestații, a fost de 72,8%, ușor sub cea de anul trecut, când 73,3% dintre candidați promovaseră Bacalaureatul.

La nivelul județului Cluj, pentru promoția curentă, rata de promovare a fost de 87,20%, iar pentru promoțiile anterioare de 35,00%. Rata cumulată de promovare, înainte de contestații, în sesiunea iunie-iulie 2023 a fost de 82,95%.

Examenul a fost promovat de 3.483 de candidați din Cluj, dintr-un total de 4.199 prezenți. Dintre aceștia, 3.364 de candidați provin din promoția curentă, iar 119 candidați sunt din promoțiile anterioare.

Școlile cu promovabilitate 100% sunt Colegiul Național "Emil Racoviță" Cluj-Napoca; Colegiul Național "George Coșbuc" Cluj-Napoca; Colegiul Național "Gheorghe Șincai" Cluj-Napoca; Colegiul Ortodox Mitropolitul "Nicolae Colan" Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic "Raluca Ripan" Cluj-Napoca; Liceul de Informatică "Tiberiu Popoviciu" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic "Avram Iancu" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Creștin "Pro Deo" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic "Elf" Cluj-Napoca; Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" Cluj-Napoca; Liceul Unitarian "Janos Zsigmond" Cluj-Napoca; Colegiul "Emil Negruțiu" Turda.

Comenteaza