BAC 2020 / Elevii susțin proba obligatorie a profilului

BAC 2020 / Elevii susțin proba obligatorie a profilului

Absolvenţii de liceu susţin miercuri, 24 iunie, proba obligatorie a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat.

Probele la Bacalaureat încep la ora 9,00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8,30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

Pentru rezolvarea subiectelor, candidaţii vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru executarea schemelor şi a desenelor, vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică şi Geografie, candidaţii pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen, menţionează MEC.

În funcţie de profilul urmat la liceu, absolvenţii au putut alege una dintre următoarele materii pentru examen: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – elevii de la profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic şi profilul resurse naturale şi protecţia mediului din filiera tehnologică şi de la profilul militar din filiera vocaţională Geografie, Filosofie, Logică şi argumentare, Economie, Psihologie şi, după caz, Sociologie – absolvenţii de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică şi din toate profilurile şi specializările din filiera vocaţională, cu excepţia celui menţionat mai sus. 

Ultima probă scrisă din această sesiune - cea la alegere a profilului şi a specializării - este programată joi.

Rezultate și contestații BAC 2020 

30 iunie 2020 – Afişarea rezultatelor la probele scrise – până la ora 12.00
30 iunie 2020 – Depunerea contestaţiilor în intervalul orar 16.00 – 20.00
1 – 4 iulie – Rezolvarea contestaţiilor
4 iulie 2020 – Afişarea rezultatelor finale

Comenteaza