BAC 2015. Cum a reuşit o tânără din Cluj-Napoca să obţină singura medie de 10 din judeţ

BAC 2015. Cum a reuşit o tânără din Cluj-Napoca să obţină singura medie de 10 din judeţ
Deşi Clujul a obţinut cel mai mare procent al promovabilităţii la BAC, o singură elevă din judeţ a reuşit să ia note de 10 la toate probele. A învăţat constant pentru a reuşi să îşi formeze drumul spre o carieră în medicină şi a reuşit o performanţă pe care alţi liceeni doar au visat-o.

Peste 165.000 de elevi au susținut în acest an examenul de bacalaureat. Dintre ei, doar 63 au reuşit să obţină nota 10 la toate cele trei probe scrise. Ana, o elevă din judeţul Cluj a avut în această dimineaţă o surpriză de proporţii: media 10 la Bacalureat, fiind de altfel singura din judeţ cu această notă. Tânăra a dovedit că reţeta succesului la bacalaureat nu este atât de grea, însă pentru a reuşi e nevoie de o voinţă de fier şi de multă muncă.

Ana a fost eleva Colegiului Naţional Emil Racoviţă, unul dintre cele mai prestigioase licee din Cluj-Napoca, absolvind profilul de ştiinţe ale naturii. A aşteptat cu emoţie rezultatele examenului de BAC, însă a avut parte de o bucurie pe cinste când a aflat că este printre puţinii elevi din ţară cu media 10.

"Sunt bucuroasă, mândră, mă încearcă o grămadă de sentimente acum. Încă nu am stat foarte bine să mă gândesc şi să analizez toată întâmplarea asta. Sunt foarte fericită!", mărturiseşte Ana Gheorghe Milea.

Pentru a ajunge la aceste rezultate de exepţie, tânăra mărturiseşte că a fost nevoită să muncească din greu. Însă a învăţat, de fiecare dată, cu drag. "Multă muncă, asta cred că e. Nu pot să zic nici că nu îmi place, nici că nu îmi place în mod deosebit, dar m-am obişnuit în ritmul meu şi am putut întotdeauna să ţin pasul şi să învăţ. Pentru bacalaureat m-am pregătit constant, pe tot parcursul anului, nu pot să spun că a fost o perioadă când m-am pregătit mai mult. Nu am lăsat totul pe ultima sută de metri, astfel încât nu mi-a fost greu", explică tânăra.

În timp ce altor copii de nota 10 le surâde ideea continuării studiilor în universităţi de prestigiu din Anglia sau SUA, Ana vrea să facă medicina în România, chiar la Cluj. Aşa că până la o vacanţă bine meritată, fata mai are de trecut un hop: adminterea la facultate.

"Am fost întotdeauna pasionată de biologie şi de partea de chimie sau cercetare şi m-am gândit ce facultate mi-ar oferi posibilitatea să fac asta şi am zis că medicina. dacă mă voi hotărî să rămân pe partea de cercetare am această posibilitate şi dacă o să îmi dau seama că vreau să fiu medic cu adevărat atunci pot continua pe partea asta", precizează Ana.

Tânăra absolventă a fost mereu premiantă. În urmă cu patru ani, la admiterea în liceu, a reuşit să obţină aceeaşi medie de 10. Dascălii au numai cuvinte de laudă pentru ea. "Patru ani mi-a fost elevă, un copil cuminte, din prima bancă, totdeauna doritor să cunoască, să ştie", menţionează Constantin Corega, directorul Colegiului Naţional Emil Racoviţă Cluj.

În liceul în care a învăţat Ana, promovabilitatea candidaţilor a fost de 100%, fiind doar opt şcoli din judeţul Cluj care au obţinut această performanţă.

Comenteaza