Avizul epidemiologic, eliminat pentru elevii care revin din vacanță. Când este necesar

Avizul epidemiologic, eliminat pentru elevii care revin din vacanță. Când este necesar

Elevii nu vor mai mai trebui să prezinte un aviz epidemiologic la întoarcerea din vacanță pentru anul școlar 2021/22. Există însă câteva excepţii, în care va fi necesar. 

Până acum, medicii școlari sau asistenții solicitau părinților un aviz epidemiologic la revenirea din vacanțe.  Pentru anul școlar 2021/22, avizul epidemiologic la întoarcerea din vacanță va fi solicitat numai pentru înscrierea la grădinița sau la școală, prevede un Ordin comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației, citat de Hotnews. De asemenea, avizul epidemiologic va fi solicitat în cazul transferului între unități de învățământ.

Avizul epidemiologic va fi solicitat și umătoarele situații:
1. La înscrierea la grădiniță:

- adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu avizul epidemiologic și dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

2. La înscrierea la clasa pregătitoare:
a) Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la grădiniță și adeverință medicală – eliberate de medicul școlar al grădiniței frecventate;
b) Dacă elevul a frecventat o grădiniță în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

3. La înscrierea în clasa a IX-a:
a) Dacă elevul a frecventat o școală în care există cabinet medical școlar: fișa medicală de la școală și adeverință medicală eliberate de medicul școlii frecventate;
b) Dacă elevul a frecventat o școală în care nu există cabinet medical școlar: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

4. În cazul transferului între diferite unități de învățământ:
a) Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o unitate de învățământ cu cabinet medical propriu: fișa medicală de la unitatea de învățământ de la care se transferă – eliberată de medicul școlar;
b) Dacă preșcolarul/elevul a frecventat o grădiniță/școală fără cabinet medical propriu: adeverința medicală de înscriere în colectivitate (împreună cu dovada de vaccinare a copilului) – eliberată de medicul de familie.

Anterior, regulamentul prevedea ca fiecare copil să prezinte avizul la începerea unui nou an școlar, indiferent de clasa în care trecea.

Noul an școlar începe în 13 septembrie, cu elevii în bănci. În cazul în care rata de infectare trece de 6 într-o localitate, atunci școlile din acea localitate vor putea trece la cursuri online.

Un document de lucru, redactat de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, arată sub ce reguli începe școala și ce se întâmplă după confirmarea unor cazuri COVID în unitatea de învățământ. Documentul oficial va fi prezentat de autorități miercuri, 1 septembrie, la ora 10.00, în conferința de presă comună susținută de ministrul sănătății, Ioana Mihăilă și cel al educației, Sorin Cîmpeanu, conform anunțului făcut de Ministerul Educației.

Comenteaza