Plângeri penale pe numele premierului, vicepremierului şi al ministrului Educaţiei

Plângeri penale pe numele premierului, vicepremierului şi al ministrului Educaţiei

Trei asociații de elevi au depus plângere penală pe numele premierului Ludovic Orban, al vicepremierului Raluca Turcan și al ministrului Educației, Monica Anisie. Acestea îi acuză de abuz în serviciu.

Reprezentanţii Asociaţiilor de Elevi din Bucureşti, Ilfov şi Constanţa au fost prezenţi la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pentru a depune plângeri penale pe numele premierului Ludovic Orban, al vicepremierului Raluca Turcan și al ministrului Educației, Monica Anisie. Plângerea penală vine în urma scandalului izbucnit după declarațiile privind măștile pe care trebuie să le cumpere elevii, precum și problema privind tabletele.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că autoritățile nu pot asigura măști de protecție pentru toți elevii, odată cu deschiderea anului școlar. Totuși, în fiecare școală vor fi măști, astfel încât, dacă un elev vine fără mască la școală, să poată primi o mască de la cadrele didactice.

"În deschiderea școlilor este un parteneriat în care este implicat și guvernul și autoritățile locale Vom deconta cheltuielile care sunt făcute de autoritățile locale pentru desfășurarea în bune condiții. Prioritar este să asigurăm măști pentru copiii care provin din familii vulnerabile așa cum a fost și alocarea pentru achiziționarea de măști. Evident că trebuie să existe măști suplimentare dacă un copil vine fără mască să i se pună la dispoziție masca, dar acum nu se pot lua măști pentru toți copiii”, a declarat Ludovic Orban, primul ministru.

"În acest caz toți părinții o să tindă spre a-și ține copiii acasă și spre a apela la metode alternative de a învăţa pentru că știți care sunt veniturile. Cu un venit mediu, o familie nu poate asigura fără să facă eforturi materiale acele măști. De dispozitive nu mai vorbim pentru că acolo sunt consturi mult-mult mai mari și din moment ce Statul impune obligația de a veni cu măști la școală și de a desfășura cursurile în regim online, trebuie să asigure infrastructură necesară pentru că așa prevede legea și e obligația lor de autoritate care se ocupă cu managerierea Educației", a spus Sabina Spătariu, președintele AEC Constanța.

Cei din Guvern au parte de acuzații extrem de dure după declaraţiile din data de 26 august, când aceştia au anunţat faptul că elevii vor trebui să îşi procure singuri măştile, iar tabletele nu vor ajunge până la începutul acestui an şcolar.

Comenteaza