Arafat: Copiii să facă testele în clasă. Nu avem siguranța că se testează acasă

Arafat: Copiii să facă testele în clasă. Nu avem siguranța că se testează acasă

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, spune că nu există o siguranță că, atunci când există teste, elevii din România se testează acasă, iar una dintre soluții ar fi să facă testele în clasă.

Arafat a afirmat, luni seara, la B1TV că elevii din România se testează acasă, pe când în alte țări unde copiii fac testele la domiciliu testele chiar “se fac, nu se comentează, nu sunt supărați părinții că trebuie să facă testele. Deci, la noi, toată această vâlvă în jurul testelor în final trebuie să ne ducă către o concluzie: e nevoie de teste, dar e nevoie de teste făcute corect, controlabil, să știm că aceste teste se fac”

Șeful DSU a subliniat opțiunea auto-testării elevilor în clase, sub supravegherea profesorilor.

“Una dintre soluțiile care s-au menționat – și nu e treaba noastră aici, o să stabilească Ministerul Educației cu Ministerul Sănătății în final cum se vor administra și care va fi situația: sunt țări care administrează (testele Covid – n.red.) - în școală. Dar copiii le fac sub observația profesorilor. Mai ales copiii de la o anumită vârstă. Deci aici e o soluție care poate să fie luată în considerare”, a precizat Arafat.

Comenteaza