Anul acesta, o masă caldă pentru elevii din șase școli. Doar două sunt din Cluj-Napoca

Anul acesta, o masă caldă pentru elevii din șase școli. Doar două sunt din Cluj-Napoca

În acest an școlar programul Masă caldă se va derula în șase școli din județ, dintre care doar două din municipiul Cluj-Napoca.

Peste 3.000 de elevi din șase unități de învățământ din județ vor beneficia în acest an școlar de programul Masă caldă în școli. Anul trecut au fost incluse în program doar trei unități de învățământ, toate din Cluj-Napoca, anul acesta sunt șase, dar numărul copiilor care vor primi o masă caldă a rămas aproximativ același.

Astfel, în Cluj-Napoca sunt în program Școala Gimnazială "Emil Isac" și Colegiul de Servicii în Turism "Napoca". Au ieșit din program circa 2.700 de elevi din Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" și de la Colegiul Pedagogic "Gheorghe Lazăr" - "Am considerat că nu școlile din centru trebuie să beneficieze de acest program. Nu cred că aici sunt cei mai în nevoie elevi", a spus Marinela Marc.

În județ, anul acesta beneficiază de o masă elevii de la Școala Gimnazială "Avram Iancu" din Beliș, Liceul Teoretic "Gelu Voievod" din Gilău, Liceul Tehnologic "Vlădeasa" din Huedin și Școala Gimnazială Pelaghia Roșu din Mărișel.

Prin acest program li se acordă elevilor, cu titlu gratuit, un suport alimentar constând într-o masă caldă pe zi, sau, după caz, într-un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 15 lei/beneficiar, inclusiv taxa pe valoarea adăugată.

Limita valorică zilnică de 15 lei/beneficiar a fost majorată cu 5 lei/beneficiar, în comparație cu anul școlar 2021-2022, și cuprinde preţul produselor, cheltuielile de transport, de distribuţie şi de depozitare a acestora, după caz.

 

 

Comenteaza