Antreprenoriatul în IT-ul clujean, definit de studenţi

Antreprenoriatul  în IT-ul clujean, definit de studenţi
Peste 50 de studenţi şi tineri profesionişti ai informaticii îşi vor contura primele idei de afaceri la prima ediţii a manifestării “DefineCluj 2013”.

Clujul trebuie definit de start-up-urile în IT. Aceasta este miza cu care au plecat la drum o mână de studenţi ai Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca (UTCN). Ei au creat aici prima platformă de networking offline la care vor participa afacerişti de succes din IT. Peste 50 de studenţi în IT vor participa la "DefineCluj 2013".

"Ca să-ţi creezi un business în IT e important să găseşti oameni mai buni ca tine într-un domeniu complementar. IT nu înseamnă doar programare. Studenţia reprezintă un mediu foarte bun în care poţi să-ţi pui ideile în aplicare, cu costuri absolut reduse, de aceea e important networking-ul. Niciodată nu o să mai ai timp să-ţi pui în aplicare ideile fără nicio constrângere. În cel mai rău caz, te poţi baza pe alocaţia de acasă", a explicat unul dintre vorbitori, Andrei Barabas, CEO & Co-founder la ShareYourCart.

În cadrul evenimentului vor fi prezentări din partea unor afaceri locale şi internaţionale de succes. Philipp Kandal CTO Skobbler, Andrei Barabas, Cătălin Văduva CEO & fondator Fortech, şi Robert Mureşan, proprietarul Exosyphen Studios, sunt doar câţiva specialişti care îi vor instrui pe studenţii din Cluj.

"Potenţialul tehnologic al studenţilor IT-işti este foarte mare, însă în Cluj-Napoca există puţine proiecte inovatoare şi creative. Majoritatea tinerilor preferă să se angajeze în multinaţionale încă din timpul facultăţii. Noi ne-am propus ca, prin acest eveniment, să le oferim colegilor noştri oportunitatea de a înţelege cum se poate ajunge de la o idee la un business profitabil. O idee împărtăşită poate ajunge business de succes în IT cu costuri extreme de reduse", a arătat iniţiatorul "DefineCluj", Cristin Iosif.

Conferinţa, gratuită pentru studenţi, se va desfăşura în 14 noiembrie, la Cluj-Napoca şi este organizată cu sprijinul UTCN. Tema primei ediţii a "Define Cluj" e "Education is Our Launchpad". "Sunt multe proiecte pe care le au studenţii în timpul facultăţii şi care rămân într-un sertar. Ideea este să încercăm, încă din mediul academic, să aflăm ce-şi doreşte mediul de afaceri de la absolvenţii noştri, pentru o mai bună colaborare, iar "DefineCluj" este o bună oportunitate în acest sens", a spus prorectorul UTCN, Daniela Manea.

 

Comenteaza