Şansă nouă pentru cei care au căzut bacalaureatul, în vară. Ce spun după prima probă de toamnă VIDEO

Şansă nouă pentru cei care au căzut bacalaureatul, în vară. Ce spun după prima probă de toamnă VIDEO
Absolvenţii de liceu care au căzut la bac au acum o nouă şansă. Astăzi au început probele celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului. La Cluj s-au înscris puţin peste două mii de candidaţi. Ei vor susţine doar acele probe la care nu au reuşit să obţină nota cinci în prima sesiune.

La probele orale ale bacalaureatului s-au înscris puţini candidaţi. Doar cei care au rămas corigenţi în ultimul an de liceu şi nu au putut intrat în examen în luna iunie. Vezi ce spun câţiva dintre cei care s-au înscris azi la examene, în materialul video

La nivelul judeţului Cluj sunt 7 centre de examinare. În zona Gherla - Dej, de exemplu, toţi candidaţii merg la un liceu din Dej.

"La probele scrise sunt înscrişi 310 candidaţi, unii dau o singură probă, alţii toate probele scrise", spune directorul liceului "Alesandru Papiu Ilarian" din Dej, Dorina Gherman.

Numărul candidaţilor înscrişi la cea de a doua sesiune a Bacalaureatului arată că elevii au dat de greu în prima sesiune tocmai la limba română.

"Cei mai mulţi sunt la limba română, peste 1300, urmând în acest clasament matematica, cu 700, apoi biologia, georgrafia, unde numărul de candidaţi este mai mare", spune inspectorul şcolar general Valentin Cuibus.

Aşa-numitul "bacalaureat de toamnă" va continua săptămâna viitoare cu probele scrise.

Reporter: Ancuţa Stăvar
Imagine: Lorant Ersek

 

Comenteaza