Angajaţi de pe băncile şcolii. ISJ îşi caută parteneri pentru învăţământul profesional

Angajaţi de pe băncile şcolii. ISJ îşi caută parteneri pentru învăţământul profesional
Parteneriatele cu agenţii economici, precum şi locurile de muncă puse la bătaie de aceştia, îi fac pe tot mai mulţi tineri să se îndrepte către învăţământul profesional. ISJ Cluj pregăteşte deja planul pentru anul şcolar 2016-2017 şi îşi caută parteneri.

În ultimii ani, şcolile profesionale au luat avânt la Cluj. Tot mai mulţi copii lasă deoparte ideea de a învăţa într-un liceu teoretic, în favoarea unuia profesional, de unde aceştia ies direct cu o meserie. Practic, învăţământul profesional dual este cu atât mai atractiv cu cât, la finalizarea şcolii, absolvenţii au prioritate la angajări în cadrul societaţilor implicate, fapt ce îi avantajează şi pe agenții economici în asigurarea forţei de muncă bine calificate.

În ultimii ani, mai multe companii cu renume atât pe plan local, cât şi naţional sau chiar mondial şi-au arătat interesul faţă de tineri şi au iniţiat colaborări cu şcolile profesionale. Inspectoratul Școlar Judeţean Cluj anunţă demararea procedurii de încheiere a contractelor-cadru a agenţilor economici cu unităţile de învăţământ, în vederea planificării domeniilor şi specializărilor din învățământul profesional al județului Cluj pentru anul școlar 2016-2017.

"Procesul se înscrie în seria acțiunilor ,,pentru fundamentarea proiectului planului de școlarizare pentru învățământul profesional, în cadrul criteriului relevanței în baza căruia educația răspunde nevoilor de dezvoltare social-economice" prevăzut la art. 6 (1) al Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, cuprinderea efectivelor de preșcolari și elevi din unitățile de învățământ particular și confesional, precum și emiterea avizului conform în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2016-2017, aprobată prin Ordinul Ministrului Educației și Cercetării Științifice nr. 5556/27.10.2015", transmit reprezentanţii ISJ Cluj.

Operatorii economici care doresc să fie cuprinşi în şcolarizarea elevilor în învăţământul profesional cu durata de 3 ani pentru anul şcolar viitor vor transmit în scris la Inspectoratul școlar Solicitarea de școlarizare în învățământul profesional cu durata de 3 ani şi vor încheia contracte-cadru cu unitățile de învățământ partenere sau cu unitățile de învățământ desemnate de către ISJ.

Comenteaza