Află la ce facultăţi au intrat elevii cu 10 la BAC

Află la ce facultăţi au intrat elevii cu 10 la BAC
Cei zece elevi din judeţul Cluj care au reuşit să obţină nota 10 la examenul de bacalaureat se pot bucura acum cu adevărat de vacanţă, mai ales că acum au scăpat de admiteri.

Am vorbit cu ei atunci şi când s-au afişat rezultatele la bacalaureat şi încă de atunci tinerii aflaţi la început de drum, ştiau încotro vor să o apuce. Rezultatele excelente la BAC le-a asigurat un loc la facultăţile la care au visat să studieze.

Cristina Bora de la Colegiul Naţional "Andrei Mureşanu" din Dej, şi-a propus să intre la Facultatea de Medicină, fără a avea, însă, intenţia de a părăsi ţara pentru a profesa în străinătate.

"Am reuşit să intru acolo unde am vrut, la Medicină la UMF. A trebuit să dau admitere, unde nu mi s-a părut neapărat greu ca nivel, dar a fost mai dificil pentru că a fost un volum mare de muncă în cele două ore. Am avut emoţii, dar am luat 7,81. Acum mă bucur de vacanţa asta binemeritată, dar mi-am scos deja cursurile pentru anul I pentru că am fost foarte curioasă să văd cum sunt", a spus Cristina.

Singurul băiat de 10, Alexandru Sfîrlea a învăţat şi câte zece ore pe zi pentru bacalaureat, ştiind din timp că vrea să îşi continue studiile la Facultatea de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Tehnice.

"Aici mi-am dorit să merg de la bun început, pentru asta am învăţat şi am reuşit să intru la Calculatoare ", a spus tânărul.

Cosmina Pascaru intenţiona iniţial să meargă mai departe la Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, dar într-un final s-a răzgândit.

"Am mers la Facultatea Calculatoare la Politehnică până la urmă. Părinţii m-au influenţat să-mi schimb opţiunea, şi mă bucur că am făcut această alegere pentru că am auzit multe lucruri bune despre facultate", a spus Cosmina.

Patricia Blaj de la Liceul Teoretic "Gheorghe Şincai" a ales să studieze jurnalismul în limba engleză, la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării, aceasta fiind singura ei opţiune.

"Mi-am dat seama de ceva timp că este domeniul în care îmi doresc să lucrez şi m-ar ajuta să îmi dezvolt şi îmbunătăţesc blogurile la care scriu", a spus tânăra.

Eleva care a reuşit premiera pe judeţul Cluj, de a obţine nota zece după ce a învăţat la un liceu cu profil tehnologic, intenţiona să plece la studii în Germania.

"Într-adevăr am avut posibilitatea să studiez în străinătate, dar am mers până la urmă la Drept în Cluj. Mă gândesc să plec pe timpul facultăţii un semestru să studiez în străinătate, dar nu ştiu exact ce va fi", a spus Doriana Şandor.

Elevii care au obţinut media 10 la examenul de bacalaureat au fost premiaţi cu 3.000 de lei în cadrul unei videoconferinţe condusă de ministrul educaţiei Remus Pricopie. De asemenea, cei şapte elevi din municipiul Cluj-Napoca au fost premiaţi şi de primarul Emil Boc cu 1.000 de lei.

 

Comenteaza