Admiterea la liceu 2023. Numărul de locuri în clasa a IX-a, cu câteva mii în plus față de anul trecut

Admiterea la liceu 2023. Numărul de locuri în clasa a IX-a, cu câteva mii în plus față de anul trecut

Pentru anul școlar viitor vor fi alocate cu 3.400 de locuri mai multe la liceu, față de anul 2022-2023, potrivit unui proiect de Hotărâre de Guvern.

Concret, pentru anul școlar viitor sunt alocate 134.000 de locuri pentru pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență zi, conform documentului consultat de Edupedu.ro. În anul 2022-2023 au fost 130.600 de locuri (învățământ cu frecvență zi). De asemenea, se alocă 100 de locuri în plus față de anul anterior la învățământul profesional pentru stagiile de pregătire practică.

Pe de altă parte, se reduc 1.500 de locuri la învățământul liceal pentru clasa a IX-a, cu frecvență seral și cu frecvență redusă deoarece "se constată o scădere a numărului de elevi care solicită școlarizarea la aceste forme de învățământ".

Totodată, este o scădere cu 2.000 de locuri pentru învățământului primar.

"Această scădere se datorează faptului că grupa mare a devenit obligatorie", se arată în nota de fundamentare a proiectului de Hotărâre de Guvern. Documentul a fost avizat, vineri, 24 martie, în cadrul ședinței Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Educației.

 

Comenteaza