Actualul rector Daniel David, singurul candidat pentru funcția de conducere a UBB Cluj

Actualul rector Daniel David, singurul candidat pentru funcția de conducere a UBB Cluj

Actualul rector al Universității "Babeș-Bolyai" din Cluj-Napoca, Daniel David, este singurul candidat pentru funcția de conducere a universității clujene pentru următorii 5 ani.

Alegerile în cadrul Universității "Babeș-Bolyai" sunt programate pentru data de 8 februarie, potrivit datelor publicate miercuri de UBB.

Profesorul Daniel David, care se află, în prezent, în primul mandat la cârma universității, este singurul care și-a depus candidatura pentru funcția de rector, în cadrul procedurilor de înscriere finalizate marți seară.

Daniel David este rectorul UBB din 2020. Candidatura sa pentru un nou mandat de rector (2024 - 2029) are la bază Programul „UBB Q-Optimum”, care continuă și dezvoltă Programul „ProUBB+”.

"Programul „ProUBB+” (2020-2024) și-a propus să transformăm UBB într-o „Universitate de clasă mondială („world-class”) prin încredere și deschidere”, ceea ce s-a realizat (vezi referința 1), în ciuda blocajului adus de pandemie în prima jumătate a mandatului și, ulterior, de războiul din vecinătate.

Programul „UBB Q-Optimum” (2024-2029) trebuie să stabilizeze și să dezvolte UBB în liga „world-class” ca o universitate europeană care, prin misiunea academică, (1) duce la nivel internațional valorile și cunoașterea națională și europeană și (2) aduce și valorifică la nivel național cele mai bune practici europene și internaționale", arată prof. Daniel David în dosarul de candidatură.

Comenteaza