A început simularea pentru Bacalaureat 2024. Prima probă, la Limba și literatura română/ Ce se schimbă din acest an

A început simularea pentru Bacalaureat 2024. Prima probă, la Limba și literatura română/ Ce se schimbă din acest an

Elevii claselor a XII-a și a XIII-a susțin, săptămâna aceasta, probele scrise din cadrul simulării examenului de Bacalaureat 2024.

Astăzi, 4 martie, elevii claselor a XII-a și a XIII-a susțin simularea examenului de Bacalaureat 2024, prima probă fiind cea la Limba și literatura română.

Urmează proba obligatorie a profilului, pe 5 martie, apoi proba la alegere a profilului şi specializării, pe data de 6 martie.

Pe 7 martie, elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale vor susține proba la Limba şi literatura maternă.

Probele încep la ora 9:00, iar accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Elevii vor fi așezați câte unul în bancă, în ordine alfabetică, pe unitate școlară.

Timpul alocat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de clasă în care se vor susține probele scrise din cadrul simulării examenului național de bacalaureat 2024 sunt dotate cu sisteme de supraveghere video și audio.

Elementul de noutate al acestei sesiuni a simulării examenului național de bacalaureat constă în faptul că, la finalul fiecărei probe de examen, lucrările elevilor vor fi scanate și încărcate pe platforma națională destinată evaluării digitalizate a lucrărilor scrise, urmând ca acestea să fie distribuite, aleatoriu, unor profesori evaluatori, din alte județe, decât cel de proveniență a lucrărilor.

La nivelul județului Cluj, simularea probelor scrise în cadrul examenului național de Bacalaureat pentru cei 5.022 de elevi se desfășoară în 58 de centre de examen.

Elevii vor afla rezultatele pe data de 15 martie.

Notele nu vor fi trecute în catalog, ci vor fi discutate cu profesorii de la clasă, astfel încât elevii să înțeleagă ce au greșit.

Comenteaza