Foto 5.000 de elevi din zona metropolitană vor avea transport gratuit în Cluj-Napoca. Boc: "E vorba despre un efort anual de cca 3 milioane de euro"

5.000 de elevi din zona metropolitană vor avea transport gratuit în Cluj-Napoca. Boc: "E vorba despre un efort anual de cca 3 milioane de euro"

Elevii din zona metropolitană care vin la școală în Cluj-Napoca vor avea transport gratuit pe toate liniile din oraș.

Elevii care locuiesc în zona metropolitană, dar învață în Cluj-Napoca, vor beneficia din acest an de transport gratuit pe raza municipiului. Costurile pentru abonamentele elevilor din zona metropolitană școlarizați în municipiu sunt suportate de către Primăria Cluj-Napoca, suma necesară urmând să fie alocată bugetului în următoarea ședință de Consiliu Local.

"Punem bani suplimentari pentru transportul în comun pentru că tot din luna aceasta, după ședința de Consiliu Local, și e vorba despre un efort anual de circa 3 milioane de euro, toți cei 5.000 de elevi care vin la Cluj din zona metropolitană vin la Cluj-Napoca și circulă în oraș gratuit - este o promisiune pe care am făcut-o la începutul anului școlar", a precizat primarul Emil Boc, joi, la Napoca Live. 

"Am reușit să găsim soluția financiară ca să putem să oferim un sprijin elevilor și părinților, încurajându-i, pe de o parte, să folosească transportul în comun și nu mașina și, în al doilea rând, să le dăm posibilitatea să meargă la activități școlare în Cluj-Napoca - educative, culturale, sportive, ori de care. Copiii trebuie să fie prinși în activități, pentru că atunci au mai puțin timp de activități care-i scot de pe traiectoria normală de evoluție", a adăugat edilul Clujului.

Comunele cuprinse în proiect sunt Aiton, Apahida, Baciu, Chinteni, Ciurila, Feleacu, Florești, Gilău, Petreștii de Jos.

Comenteaza