100 de milioane de lei pentru „Săptămâna verde” în școli. Pe ce se vor da banii

100 de milioane de lei pentru „Săptămâna verde” în școli. Pe ce se vor da banii
| Foto: Depositphotos.com

Guvernul alocă 100 de milioane de lei pentru Programul „Săptămâna verde”.

Alocarea de 100 de milioane de lei din Fondul pentru Mediu va susţine acţiunile desfăşurate în şcoli, în anii 2024 şi 2025. Scopul este de a permite tuturor elevilor să participe la activităţi legate de protecţia mediului.

Proiectul prevede acordarea sumei, sub formă de finanţare nerambursabilă, prin Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), pentru realizarea acţiunilor multianuale, necesare Programului „Săptămâna verde”, derulat de Ministerul Educaţiei, prin unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

"Ştiu că multe şcoli au organizat deja ”Săptămâna verde”, dar finanţarea se acordă inclusiv pentru anul viitor, astfel încât banii au timp să ajungă la toţi copiii care nu îşi permit să desfăşoare în mod corespunzător activităţile ce presupun adesea deplasări la diferite instituţii, în arii naturale protejate, la muzee sau în parcuri. Ne dorim ca, în colaborare cu dascăli cu experienţă sau pasionaţi de protejarea naturii, care folosesc în mod creativ platformele Şcoli verzi şi Săptămâna Verde, să dezvoltăm o formulă modernă de educaţie de mediu. (...) Ne dorim să schimbăm comportamente şi modul de luare a deciziilor în activităţile de zi cu zi care au un impact asupra mediului şi, nu în ultimul rând, să promovăm responsabilitatea individuală şi comunitară în raport cu natura”, a declarat ministrul Mircea Fechet, potrivit Mediafax.

Metodologia de implementare a programului „Săptămâna verde” va fi aprobată prin ordin al ministrului Educaţiei, pentru utilizarea eficientă şi cu respectarea prevederilor legale a fondurilor alocate către inspectoratele şcolare. 

Comenteaza