Funeriu: "Sindicatele din învăţământ să tacă. De şase ani conduc ministerul"

Funeriu:
Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a criticat, miercuri, sindicatele din învăţământul românesc, în contextul protestului de la Ministerul Muncii, precizând că sindicaliştii ar trebui să tacă, având în vedere că de şase ani conduc practic Ministerul Educaţiei.

Sindicatele din învăţământul românesc să tacă: de șase ani conduc ministerul. Fie direct, prin Liviu Pop, fie indirect prin PSD. Cum de mai au tupeul să glăsuiască? Sau protestează împotriva propriului lor eşec?", a transmis, miercuri, pe pagina sa de Facebook, Daniel Funeriu.

Afirmaţiile fostului ministru al educaţiei vin în contextul în care, miercuri, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) a pichetat sediul Ministerului Muncii, fiind vorba despre peste 100 de angajaţi din sistemul de educaţie nemulţumiţi de încadrarea în grila de salarizare.

Sindicaliştii cer modificarea de urgenţă a legii cadru privind salarizarea bugetarilor, deoarece a creat discriminări atât în rândul angajaţilor din sistemul bugetar, cât şi în rândul angajaţilor din învăţământ. Ei sindicaliştii ridică şi alte probleme ale sistemului: lipsa infrastructurii sau clasele supraaglomerate.

FSLI mai solicită Ministerului Muncii modificarea legii pensiilor, astfel încât cadrele didactice să se poată pensiona cu trei ani înainte de împlinirea vârstei standard. Reprezentanţii sindicatului au avut discuţii cu ministrul muncii, Lia Olguţa Vasilescu.

Comenteaza