Tensiunea marelui meci

Tensiunea marelui meci
O locaţie unică prin semnificaţii şi valoare simbolică, bătrâna arenă “Ion Moina” din centrul capitalei Ardealului. O locaţie aflată, ce-i drept, într-o stare jalnică va găzdui un meci de istorie. Meciul meciurilor, mai tare decât orice derby bucureştean, mai tare decât orice confruntare fotbalistică a acestui sezon.

 Un meci care poate fi vital pentru cele două protagoniste clujene din Liga I. Un meci în urma căruia CFR-ul lui Paszkany, Mureşan şi Andone poate câştiga un campionat în care au fost până de curând pe primul loc, o lungă perioadă de timp, iar Universitatea lui Doboş, Meszaros şi Goga se poate salva de la crunta retrogradare.

Un meci cât un campionat. Un meci ce poate intra în istoria oraşului de pe Someş. Un meci care poate încununa un sezon de excepţie al CFR-ului din Cluj, în acelaşi timp un meci care poate duce la relansarea şi renaşterea unui fenomen de excepţie al Transilvaniei, “U” Cluj. Un mit, o realitate şi, peste toate astea, o unică iubire pentru zecile de mii de suporteri care nu încetează să spere, de la meci la meci, în marea salvare a echipei lor de suflet.

O înfruntare între poate cei mai serioşi investitori ai ultimilor ani din fotbalul românesc, ce au reuşit aplicarea unui management de succes, şi o idee şi o echipă ce continuă să reziste încă doar datorită unor suporteri fabuloşi şi unor acţionari care au continuat să plătească salarii chiar şi atunci când echipa era în derivă.

 Iar deriva a început în acest an la “U” de prin... primele etape. Oncos, Impact, Ben&Ben, Banca Transilvania şi Consiliul Local Cluj au sperat alături de suporteri în rămânerea pe prima scenă fotbalistică a României. Ei continuă să spere. TriGranit, Polus, EnergoBit, Moeler, EBS, Transilvania Construcţii, Vitacom sau ElectroGrup, alături de reprezentanţii sau proprietarii acestora, visează cu ochii deschişi la Champions League şi la tricourile galbene de campioni ai României. Niciodată un vis fotbalistic nu a fost mai aproape de a se împlini.

Pentru aceştia mai există totuşi Steaua, care, pe lângă faptul că a început să joace cu adevărat, aparţine şi unui Gigi Becali ce pare imbatabil la butoane. O diferenţă de 11 puncte irosită de la începutul acestui retur, care acum se răzbună. Dar până pe 7 mai, când Steaua aniversează 22 de ani de la Sevilla, iar CFR ar putea să primească tricourile şi cupa de campioni ai României, tocmai în fieful rivalilor de generaţii, “U” continuă să spere într-o minune sau mai precis în cel puţin 4 pentru a păşi decisiv în ultima etapă.

Victorie duminică, de la 17.00, cu Gloria Buzău “în templul Moina”, victorie acasă la Pinalty cu Ceahlăul, victorie acasă cu Farul din Constanţa şi victorie în deplasare cu Poli lui Nechita de Iaşi. Patru meciuri din care 3 cu echipe aflate în zona nisipurilor mişcătoare, 4 meciuri ce reprezintă finale de cupe europene care vor putea fi încununate cu finala finalelor, meciul meciurilor, confruntarea marilor orgolii cu marile iubiri din 7 mai, când pe “Moina” vor călca rivalii istorici.

Şi atunci, dacă nu va fi prea târziu, se va auzi din nou: “Pe aici nu se trece” şi “Acum ori niciodată”! Până atunci, succes ambelor combatante, atunci, succes doar unora care vor avea nevoie, chiar şi atunci, de încă 3 puncte! De care e foarte probabil să aibă nevoie şi cealaltă echipă a Clujului! Dar se poate şi ca până atunci CFR să fie campioană, având un parcurs ceva mai uşor decât al Stelei, iar “U” să joace doar pentru palmares. 

Comenteaza