Cum iubeam la 16 ani

Cum iubeam la 16 ani
Aşteptam “Still Loving You” cu ochii pe colega blondă sau brună, îmi era totună, şi cu rugăminţi la colegul de la Maiak sau Kashtan ce făcea pe DJ-ul. Mă rugam ca blues-ul să ţină dacă se poate toată noaptea şi dimineaţa toată de a doua zi.

Chefurile de acasă, de pe la câte un coleg care avea şansa să rămână două-trei zile cu bunica sau cu mătuşa sau de-a dreptul incredibil... singur, vor rămâne în mintea tuturor ca amintiri ce pur şi simplu nu se pot şterge nici măcar la adânci bătrâneţi. Îmbrăţişări, săruturi furate, atingeri lascive şi sentimente care pregăteau terenul sufletului pentru primul amor nebun, deocheat sau pur şi simplu platonic. "Wind of Change", "Send Me an Angel", "Holiday" şi aceiaşi şi aceiaşi uluitori SCORPIONS care făceau parte invariabil din proiectul de petrecere, chef,... dincolo de Carpaţi "bairam", alături de Metallica, AC/DC, Smokie, Pink Floyd, Led Zeppelin, Dire Straits, Deep Purple...

Amintiri peste amintiri, iubiri furate, suflete sfâşiate şi bileţele pe hârtie de caiet de mate cu pătrăţele... Ce ciudat?! Fără Facebook, fără Mess, fără hi5 şi fără Twitter, fără Blackberry, iPad, iPhone, şi fără... iFucking Technology! Cu toate astea, comunicam superb, mai ales pe... piesele Scorpions, cu lumina stinsă şi o veioză veche acoperită cu un prosop roşu într-un colţ de cameră..., dar poate nimic nu a rămas în mintea celor îndrăgostiţi de Scorpions mai puternic decât momentele în care colega ta de liceu din clasa a XI-a sau a XII-a îţi acorda o şansă pe două blues-uri consecutive şi al treilea dacă îi câştigai bunăvoinţa care putea invariabil să te treacă în... adevărata lume a bărbaţilor. Tu de 16 sau 17 ani, ea de 18 împliniţi...

Dumnezeule, câte aproape infracţiuni se săvârşeau şi cu siguranţă se săvârşesc şi astăzi pe "Still Loving You"! Noroc că iubirile de 16 ani nu au legătură cu legislaţia în vigoare! Incredibilul se produce în această seară în capitala Ardealului, iar amintirile îi vor chinui cu siguranţă pe minimum 75% dintre spectatorii de pe Cluj Arena. Atunci când Scorpions au fost anunţaţi în inima Ardealului, mă întrebam alături de organizatorii acestui super-spectacol câţi ardeleni şi nu numai vor căuta să-şi amintească de adolescenţă şi de primele iubiri participând la acest eveniment inaugural al unei arene tip "farfurie zburătoare" ce poate se va ridica cel puţin în inimile spectatorilor şi iubitorilor de rock pe acordurile piesei "Rock You Like a Hurricane".

Iar pentru cei al căror suflet va sta 48 de ore sub iluzia adolescenţei şi a unei tinereţi cu plăci de vinil şi benzi de magnetofon sau casete va exista şi o a doua seară, în care alţi "bătrâni" frumoşi ai rock-ului mondial vor face istorie la Cluj, pe cel mai modern stadion al României, Cluj Arena, un adevărat templu al sporturilor şi al spectacolului total, cu "Living next door to Alice", "Midnight lady", "San Francisco Bay", "Stranger" sau "Don't play your rock and roll to me".

 Hai să ne vedem la Cluj Arena şi să reuşim împreună alături de soţie, iubită sau pur şi simplu grup de prieteni/prietene să ne amintim de frumuseţea iubirii de la 16 ani pe piesele lui Scorpions şi Smokie. Ne vedem pe Cluj Arena cu un comportament care va dovedi din nou că civilizaţia s-a născut la Cluj, în inima Ardealului!

 

Comenteaza