Rareş Bogdan: Americanii au ales să ne dea un pumn în cap

Rareş Bogdan: Americanii au ales să ne dea un pumn în cap
Jurnalistul Rareş Bogdan, realizatorul emisiunii "Jocuri de Putere" de la Realitatea TV, este de părere că Departamentul de Stat al SUA a recurs la o "palmă usturătoare" pentru Parlamentul României deoarece restul metodelor au eșuat.

A fost ultima soluţie, după ce schimbul de mesaje diplomatice între SUA şi România, în care americanii şi-au exprimat îngrijorările, a fost tratat cu "siktir" de PSD-ALDE, este de părere realizatorul Realitatea TV.

"Nu cred că este om în România să se bucure că țara sa este urecheată, dar există două reacții posibile. Să ne dăm cu fundul de pământ, vexați, limitându-ne la atitudinea unei demoazele prinsă de amant cu părul nespălat, sau să pricepem că derapajul din Parlament arată că puterea legislativă nu mai are legitimitate.

Atâta vreme cât electoratul a votat în necunoștință de cauză, neavând habar că miza principală a cuceririi puterii este amputarea justiției, suveranitatea poporului a fost delegată printr-un viciu de consimțământ", scrie Rareş Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

Cu un Parlament ilegitim, dar care se pregătește să pună între paranteze independența Justiției, România devine un risc potențial, mai scrie jurnalistul. Doar că nu-și riscă doar propria pielea, ci și pe a altora. Un stat unde justiția se face după pofta unui clan nu este o democrație, iar când am devenit parteneri euro-atlantici am garantat pentru ireversibilitatea acestui statut.

"Deja s-au trezit niște nefericiți și niște îndoielnice din PSD să-i facă pe americani idioți. Ba că n-au înțeles, ba că traducerea nu a fost bună... Exact! Americanii sunt niște ageamii, lasă că-i învățăm noi, le dăm lecții și în materie de informații, și de știința dreptului, doar noi în Alexandria avem bibliotecă, nu?

Știți ce e nasol de tot? Că semnalul nu e dat din sudul Madagascarului, ci din Washington, deci devin atente toate cancelariile civilizate. Și care este mesajul? Americanii atrag atenția că este posibil ca un partener strategic să dispară în ceață. Deci au ales un pumn în cap.

Totodată, să forțezi niște nătărăi a căror cultură se reduce la Winnetou să nu confunde balcoanele cu Balcanii, să simtă istoria și să nu frigă peștișorul de aur, ci să-l lasă să le îndeplinească trei dorințe, e inutil", a mai scris Rareş Bogdan.

Etichete
Comenteaza