Zona din Cluj-Napoca mai scumpă decât centrul. Cât costă chiriile în orașul de pe Someș, întrecut de București la apartamentele mari

Zona din Cluj-Napoca mai scumpă decât centrul. Cât costă chiriile în orașul de pe Someș, întrecut de București la apartamentele mari

Cluj-Napoca rivalizează cu București când vine vorba de cele mai scumpe chirii din România, însă orașul de pe Someș pierde teren față de Capitală pe segmentul apartamentelor mari.

Piața închirierilor de locuințe se menține puternică la nivel național. Activitatea pe acest sector imobiliar este una efervescentă, iar cererea este la valori ridicate și prețurile urmează o traiectorie ascendentă

Luna trecută au fost vizibile majorări de prețuri, în principal, în cazul apartamentelor cu 2 și 3 camere din marile orașe (inclusiv Cluj-Napoca), potrivit datelor unei platforme de imobiliare.

Capitala a întrecut Clujul la chiriile pentru apartamentele mari

Bucureștiul a început, încă din luna septembrie, să rivalizeze la capitolul prețuri cu orașul Cluj-Napoca, cunoscut până nu de mult ca fiind cel mai costisitor pentru chiriași. În octombrie, Capitala și-a asumat poziția de lider pe segmentul apartamentelor cu 3 camere.

Cluj-Napoca conduce în topul chiriilor pentru garsoniere, iar în cazul apartamentelor cu 2 camere cele două mari orașe se mențin la egalitate.

„Segmentul chiriilor a continuat să fie vedeta pieței rezidențiale si în luna octombrie, după începerea anului universitar, iar acest lucru s-a întâmplat în contextul în care cererea a crescut și pentru apartamentele scoase la vânzare. Bucureștiul rivalizează cu Clujul în ceea ce privește prețurile practicate și își consolidează poziția de cel mai scump oraș pe segmentul apartamentelor mari unde chiria medie a ajuns la 675 euro”, a declarat Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

Cea mai scumpă zonă din Cluj-Napoca: Chirie mai mare decât în centru

Conform sursei citate. Bugetul mediu necesar pentru închirierea unei garsoniere în Cluj-Napoca a crescut ușor în luna octombrie, dacă ne raportăm la situația din septembrie. Proprietarii le-au solicitat chiriașilor suma de 335 euro/lună pentru o astfel de locuință.

Pentru un apartament cu 2 camere chiria s-a menținut la un nivel similar cu cel din Capitală, respectiv de 500 euro/lună, în timp ce pentru un apartament cu 3 camere bugetul mediu necesar a ajuns la 650 euro/lună. 

Potrivit platformei de imobiliare, cea mai scumpă zonă din Cluj-Napoca este Andrei Mureșanu. Un apartament aici costa în octombrie, în medie circa 700 euro/lună. Centrul orașului este, la rândul său, destul de costisitor pentru chiriași. Proprietarii solicită, în medie, 650 euro/lună pentru un apartament cu o astfel de poziționare privilegiată. Cu un buget de 625 euro/lună poți închiria o locuință în zona Sopor care s-a dezvoltat semnificativ, în ultimul timp, pe segmentul rezidențial nou.

Zona din Cluj-Napoca mai scumpă decât centrul. Cât costă chiriile în orașul de pe Someș, întrecut de București la apartamentele mariSursă: imobiliare.ro

La polul opus se află cartierul Mănăștur. Bugetul mediu necesar pentru achitarea chiriei lunare ajunge la doar 430 de euro în acest caz. Plătești cu doar câțiva euro în plus pe lună pentru un apartament în zona Bulgaria.

Interesul potențialilor chiriași care și-au căutat un apartament în Cluj-Napoca pe platforma amintită s-a îndreptat, în special, spre cartierele Mărăști, Gheorgheni și Mănăștur.

Comenteaza