Wizz Air va angaja mai multe femei pe postul de pilot

Wizz Air va angaja mai multe femei pe postul de pilot

Operatorul aerian cu cele mai multe curse internaționale de pe Aeroportul Cluj a anunțat că va angaja mai multe femei ca piloți şi în roluri de conducere.

"Cifre recente arată că doar 5,1% dintre piloţii din lume sunt femei, accentuând necesitatea industriei de a creşte diversitatea în roluri dominate în mod tradiţional de bărbaţi. Wizz Air îşi reafirmă angajamentul de a creşte numărul femeilor pilot prin programul său "Cabin Crew to Flight Deck", care susţine membrii aspiranţi ai echipajului să depăşească barierele din demersul de a deveni pilot printr-un important sprijin financiar, de călătorie şi cazare, precum şi un program adaptat de muncă şi studiu.

Programul de 40 de săptămâni le oferă membrilor ambiţioşi ai echipajului oportunitatea să îşi formeze cariera în cadrul companiei aeriene cu cea mai rapidă creştere din Europa, care operează una dintre cele mai tinere şi eficiente flote din industrie. Întrucât "Săptămâna Femeilor în Aviaţie" începe din 8 martie 2021, Wizz Air s-a angajat să sprijine dezvoltarea carierelor femeilor în toate domeniile industriei aviatice, inclusiv angajamentul de a crea reprezentări echilibrate de gen în consiliile şi funcţiile de conducere ale companiei aeriene.

"Știm că o forţă de muncă diversă ne face mai buni, motiv pentru care sărbătorim femeile din Wizz nu doar astăzi, ci în fiecare zi, întrucât ele au un rol vital în compania noastră. Misiunea noastră este de a inspira următoarea generaţie de femei din aviaţie, oferindu-le oportunitatea să îşi înceapă şi dezvolta cariera la Wizz Air.

De la membrii echipajului de bord şi piloţi la ingineri de zbor, mecanici de sol şi angajaţii din birouri, continuăm să susţinem emanciparea şi egalitatea femeilor în această industrie şi ne reafirmăm angajamentul de a sprijini transformarea în realitate a egalităţii de gen în industria aeronautică", a declarat Marion Geoffroy, Chief Corporate Officer al Wizz Air. Pe aerogara clujeană mai operează curse de linie companiile Blue Air, Tarom, Lufthansa, Turkish Airlines, Ryanair.

Comenteaza