Vilele vechi şi apartamentele noi ies din criză: sunt singurele care înregistrează creşteri la Cluj

Vilele vechi şi apartamentele noi ies din criză: sunt singurele care înregistrează creşteri la Cluj
Segmentul caselor şi vilelor construite înainte de Revoluţie la Cluj şi al apartamentelor noi ies din recesiune: sunt singurele sectoare care înregistrează creşteri în primul trimestru al anului.

Conform unei analize imobiliare.ro, segmentul a avut o creştere de 1%, singura creştere din ţară. Astfel, la Timişoara s-a înregistrat cea mai mare scădere de preţ pe acest segment, de peste 14%. Scăderi importante au avut loc în Capitală (-8,4%), dar şi la Constanţa (-6,8%). La Braşov, preţul solicitat pentru casele construite înainte de 1.990 a scăzut cu 0,8% în intervalul analizat."Principalul atu al caselor vechi rămâne amplasamentul, în cele mai multe cazuri vorbim de zone semi-centrale sau cartiere foarte bune, ceea ce face ca preţul pe metru pătrat solicitat în acest caz să se menţină în continuare mai ridicat decât cel practicat pentru construcţiile noi", se arată în analiza imobiliare.ro. În ce priveşte segmentul apartamentelor noi, creşterea este de 5,3%, de la 920 euro/mp la 969 euro/mp.

Restul segmentelor imobiliare din Cluj înregistrează scăderi în ultimul an, chiar şi în ce priveşte piaţa vilelor construite după Revoluţie, unde scăderea este de 1,8%, de la 1.027 euro / mp la 1.009 euro / mp. Segmentul terenurilor înregistrează cea mai mare scădere: 13,7% faţă de sfârşitul anului trecut.

 

Comenteaza