Vilă istorică din Andrei Mureşanu, scoasă la vânzare cu 600.000 de euro FOTO

Vilă istorică din Andrei Mureşanu, scoasă la vânzare cu 600.000 de euro FOTO
O vilă proiectată de către celebrul arhitect Victor Smigelschi, diplomat al Politehnicii din Torino, a fost scoasă la vânzare la Cluj.

„Clădirea, o proprietate deosebită situată pe strada Brașov, în cartierul Andrei Mureșanu, este proiectată de către arhitectul Victor Smigelschi (diplomat al Politehnicii din Torino și renumit profesor al Institutului de Arhitectură din București) în perioada interbelică, cea mai valoroasă perioadă din istoria României din punct de vedere arhitectural. 
 
La construcția solidă și bine proporționată, cu o puternică influență toscană, se pot observa liniile elegante și soluțiile interesante adoptate de către arhitect, cu interioarele înalte și spațiile generoase, zonele de zi bine vitrate, cu atenție deosebită pe detalii: parchet de stejar, uși solide din lemn, spații bine gândite și funcționale”, conform agenţiei de intermediază tranzacţia, Remax.
 
„Aici găsim o multitudine de specii de plante şi arbuşti atent poziţionati şi "asortaţi", cei mai spectaculoşi fiind arborii de liliac care înconjoară curtea. Prin locaţia deosebită, calitatea şi valoarea construcţiei, oferta se numără printre ofertele de top din piaţa imobiliară clujeană”, precizează Mihaela Cipriana Keller, agent de vânzări la Remax Cluj.

Imobilul este oferit la vânzare în exclusivitate, cu comision 0% la cumpărare, la preţul de 599.000 euro, respectiv 1.548 euro/mp. Alte două proprietăţi similare, dar de sorginte mai recentă, sunt intermediate de Remax în cartierele Grigorescu (385.000 de euro) şi Andrei Mureşanu (339.000 de euro).
 
17 vile de lux, cu preţuri de peste 1 milion de euro, erau puse în vânzare la început de 2017 în centrul municipiului, în cartierele Andrei Mureşanu, Gheorgheni, Grigorescu sau Făget, conform portalului de specialitate Compariimobiliare.ro, care a prezentat topul celor mai scumpe 10 vile de vânzare în oraş.

La Cluj-Napoca 432 case au fost vândute în 2015, conform unei analize imobiliare publicată de municipalitate. Valoarea tranzacţiilor s-a ridicat la 51,4 de milioane de euro. 85% din aceste locuinţe au fost plătite cash, iar restul, prin credite.

Comenteaza