VIDEO Cum arată acum AUTOSTRADA demolată de la Cunţa, la care lucrează clujenii

VIDEO Cum arată acum AUTOSTRADA demolată de la Cunţa, la care lucrează clujenii
Clujenii trimişi la Sibiu să repare autostrada care a luat-o la vale lucrează 24 de ore din 24.

Lucrările la autostrada Cunţa - Sălişte, unde au avut loc alunecări de teren pe 220 m, iar autorităţile au decis să o demoleze, sunt realizate de specialişti din Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri (DRDP) Cluj, care lucrează permanent pentru a redeschide cât mai repede tronsonul. 

"Ce a fost mai greu a trecut. Am terminat cele şase tranşee care asigură drenarea. Sunt în formă de trapez, au fiecare 65 m lungime. o adâncime de 5,5 m, o lăţime în partea superioară de 11 metri şi 1,5 m la bază. Am mers în jos până am dat de marnă, adică de stratul solid care nu mai alunecă", a explicat Eugen Cecan, directorul DRDP Cluj.

Planul de lucrări prevede acum turnarea unui strat de 1,5 m de piatră spartă, urmat de 3 m de balast, balast stabilizat şi apoi de cele trei straturi de asfalt. "Sperăm să terminăm lucrările mai repede de data anunţată, iar şoferii să poată din nou circula neîntrerupt pe autostradă între Orăştie şi Sibiu", a declarat Cecan.

Iată imaginile cu stadiul actual al lucrărilor de la Cunţa, filmate cu drona:

O porţiune de 200 m din autostrada Sibiu - Orăştie, aflată în zona km 60 şi deschisă în noiembrie 2014, a fost demolată şi este refăcută complet, din cauza unor probleme la fundaţie cauzate de infiltraţii.

În noiembrie 2015, Ministerul Transporturilor a anunţat că la Compania Naţională de Autostrăzi corpul de control al ministrului a identificat o serie de nereguli privind inclusiv proiectul autostrăzii Orăştie - Sibiu, unde o porţiune de 200 m trebuie demolată şi reconstruită, şi a sesizat organele statului, suspectând fapte penale.

Lotul trei al Autostrăzii Sibiu - Orăştie a fost inaugurat în noiembrie 2014 de către fostul premier Victor Ponta, cu două zile înainte de turul doi al alegerilor prezidenţiale. Lotul are 22 km, dintre care 6 km afectaţi de alunecări de teren. Contractul pentru acest tronson a fost semnat în mai 2011, având o valoare de 182,9 milioane de euro.

Comenteaza