Vești proaste pentru oamenii care au credite în Euro. BCE dorește să majoreaze dobânda

Vești proaste pentru oamenii care au credite în Euro. BCE dorește să majoreaze dobânda
| Foto: AlfonsVen - Depositphotos.com

Persoanele care au luat un împrumut în valuta euro, vor fi nevoiți să achite o dobândă mai mare în viitor. 

În cadrul unui acord general la nivelul Băncii Centrale Europene cu privire la necesitatea de a majora în continuare ratele dobânzilor, există preferinţe persistente în rândul unor oficiali pentru o nouă majorare importantă, scrie Bloomberg, citat de ZF.

Comentariile din perioada premergătoare reuniunilor de primăvară ale Fondului Monetar Internaţional din această săptămână s-au concentrat din ce în ce mai mult pe faptul că cel mai puternic proces de înăsprire monetară din istoria BCE se apropie de final - un proces probabil grăbit de falimentele băncilor din SUA şi Elveţia.

Dar, în timp ce factorii de decizie politică care au luat cuvântul la Washington au recunoscut ameninţarea la adresa creditării şi a expansiunii economice din cauza recentelor turbulenţe din sectorul financiar, a existat şi optimism cu privire la faptul că zona euro ar putea scăpa relativ nevătămată.
 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza