Veste bună pentru pensionari. Ministrul Muncii nu renunță la creșterea pensiilor

Veste bună pentru pensionari. Ministrul Muncii nu renunță la creșterea pensiilor
| Foto: meganews.ro

Marius Budăi, Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, spune că nu va renunța sub nicio formă la creșterea pensiilor, deoarece reprezintă o necesitate.

Ministrul Muncii, Daniel Budăi a transmis că nu va renunța sub nicio formă a creșterea pensiilor, deoarece reprezintă o necesitate.

„Creşterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. (...) Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem", a menţionat Marius Budăi, într-un mesaj transmis de Ministerul Muncii.

Ministrul Muncii a făcut referire la renegocierea procentului de 9,4% din PIB inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ca plafon maxim al cheltuielilor cu pensiile.

„A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru (creşterea pensiilor, n.r.), inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9,4% din PIB pus din pix de dl. Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor", a menţionat Marius Budăi.

Comenteaza