Venituri de 10 milioane de euro pentru aeroport

Venituri de 10 milioane de euro pentru aeroport
Conducerea Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca (AICN) estimează pentru acest an venituri de 43,4 milioane de lei, în creştere cu 2,4 milioane de lei faţă de anul trecut. Majoritatea banilor vin din venituri din exploatare - 42,1 milioane de lei, în vreme ce diferenţa de 1,3 milioane provine din venituri financiare.

Bugetul aeroportului a fost serios afectat de falimentul companiei aeriene ungare Malev de la începutul acestui an, dar şi de renunţarea la cursa Cluj-Napoca -Frankfurt, operată de TAROM. În aceste condiţii, veniturile din activitatea de bază, în sumă de 18,7 milioane de lei, au scăzut cu 1,4 milioane şi reprezintă venituri din servicii aeroportuare şi handling, atât din traficul intern, cât şi din traficul extern.

Veniturile financiare reprezintă dobânzi bancare preconizate a se încasa şi venituri din diferenţe de curs valutar pentru valuta din cont, depusă la bancă, şi aferente contractelor de leasing încheiate.

Cheltuielile preconizate pentru acest an ajung la 43,4 milioane de lei, în urcare cu 2,4 milioane. Din această sumă 10,5 milioane le constituie salariile brute ale personalului. Pe AICN operează curse companiile TAROM, Wizz Air, Lufthansa, Air Max şi Air Hungary.

Comenteaza