USAMV organizează primul târg de cireșe din producția proprie

USAMV organizează primul târg de cireșe din producția proprie

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca anunță organizarea primului târg cu vânzare de cireșe din producția proprie a Stațiunii de Cercetare Horticolă.

Târgul va fi organizat săptămâna viitoare, în perioada 13-15 iulie, între orele 10.00 – 18.00. Cireșele se pot achiziționa din interiorul SCH, în fața clădirii principale, unde vor fi amenajate standurile. Accesul spre standurile de vânzare poate fi făcut dinspre parking str. Băișoara sau pentru auto pe la poarta din str. Horticultorilor nr. 5.

Conform reprezentanțiilor USAMV, recolta bogată din acest an și calitatea fructelor permite stabilirea unui preț la vânzare de 6 lei/kg.

"Ne bucurăm să invităm clujenii în stațiunea noastră și, pentru că avem cantități mari de fructe coapte și gustoase, ieșim din magazine și facem vânzarea în aer liber. Cireșele vor fi recoltate în ziua vânzării, iar noi putem să mai transmitem că le-au fost aplicate tratamente fitosanitare minime, tocmai pentru a avea fructe cât mai sănătoase, așa cum ne dorim de fiecare dată. Cireșele sunt din soiuri care se pretează și la consumul obișnuit, dar și pentru conserve pentru iarnă, în special dulcețuri și compoturi. Așa că, așteptăm cu drag toți amatorii de cireșe la stațiunea noastră", a declarat directorul SCH, Biolog dr. Lukacs Lehel.

        

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte ZCJ.RO pe FACEBOOK şi pe Instagram

loading...
Comenteaza