Unul dintre liderii mondiali ai caselor de marcat va intra pe piața Clujului

Unul dintre liderii mondiali ai caselor de marcat va intra pe piața Clujului

Grupul italian Custom își va deschide în toamnă la Cluj un show-room cu centru de vânzări, anunță conducerea companiei. Italienii furnizează mecanisme termice de imprimare pentru aeroporturile din Europa, cazinourile din Malawi sau benzinăriile din SUA, toate produse în România.

“Noi producem case de marcat fiscale de ultimă tehnologie, pentru care nu exista până acum legislație în România, însă cum aceasta s-a schimbat, am decis să începem comercializarea sistemelor și în țara noastră. Vom mări capacitatea unității noastre de la Glimboca de la 200.000 la 300.000 de unități pe an.

Producția este livrată pe tot globul și nu se rezumă doar la case de marcat, ci avem sisteme pentru aeroporturi, bănci, transport public, ticketing pe stadioane. Centrul din Cluj va fi unul regional și va acoperi această zonă a Transilvaniei. Avem în Timișoara un birou comercial, vom deschide altul și la Sibiu”, a menționat Marius Ursulescu, manager al Custom Production Europe.

“Suntem mulțumiți de activitatea din România, cifra de afaceri s-a dublat în fiecare an, am ajuns de la 5 la 100 de angajați. La Cluj am implementat tehnologiile noastre în sectorul transporturilor. Intenția este să ne extindem și în alte țări din vest, precum Germania sau Austria. Grupul înglobează acum nouă companii, iar societatea din România are un acționariat mixt româno-italian”, spune Alessandro Mastropasqua, communication manager al Custom.

Custom este un grup de companii tehnologice fondat la Parma de Carlo Stradi şi Alberto Campanini, fiind lider în producția de soluții integrate pentru piețele cu amănuntul și profesional. Principalele produse și servicii vizează domeniile transport aerian (cărţi de îmbarcare şi etichete de bagaje), jocuri (imprimante și cititoare), POS (case de marcat, bonuri fiscale), ticketing (automatizări pentru evenimente, parcări), device-uri (telefoane, smartphone-uri), industrie, self-service (imprimante, cititoare).

Printre beneficiari se numără Dolce & Gabbana, Diesel, Damiani, Auchan, FIFA, Muzeul Luvru sau Palatul Buckingham. Grupul cu activitate în 68 de țări are 535 de angajați și deține 29 de brevete privind sistemele de imprimare și scanare. Producția se face în China (47%), România (27%), Italia (22%), India (4%), mai nou și în Brazilia. Cifra de afaceri în 2017 s-a ridicat la 130 de milioane de euro.

Comenteaza