Unul din zece accidente mortale de muncă, cauzat de lipsa mentenanţei

Unul din zece accidente mortale de muncă, cauzat de lipsa mentenanţei
Unul din zece accidente mortale de muncă şi un total de un accident din cinci sunt cauzate de neasigurarea locului de muncă, potrivit unei statistici citate într-un simpozion organizat astăzi la Cluj.

"Dacă operațiile de mentenanță pot fi periculoase pentru lucrătorii care le execută, absența operațiilor de mentenanță poate expune mult mai mulți lucrători la riscuri. Angajatorii care nu asigură mentenanța echipamentului sau ignoră procedurile de securitate a instalație, riscă accidentarea lucrătorilor şi defectări catastrofale", arată şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Cluj, Emilian Roşca.

Simpozionul de la Cluj, "Prevenirea Riscurilor în Activităţile de Mentenanţă", a fost organizat în cadrul campaniei europene " Locuri de muncă sănătoase", în cadrul Săptămânii Europene pentru Securitate şi Sănătate în Muncă.

Mentenanţa înseamnă păstrarea în stare de funcţionare a locului de muncă, a structurilor, echipamentelor, mobilierului şi maşinilor folosite, dar şi asigurarea că starea acestora nu se deteriorează.

Comenteaza