Unde pleacă femeile în vacanță de 8 martie. Călătoritul solo, noul trend

Unde pleacă femeile în vacanță de 8 martie. Călătoritul solo, noul trend
| Foto: sinenkiy - Depositphotos.com

Solo trip: experienţe spirituale şi hoteluri ladies only, trendul care a luat amploare după pandemie.
 

Peste 35% dintre femeile care şi-au oferit o vacanţă de 8 martie au ales să iasă din zona de confort şi să plece singure în călătorii către destinaţii precum Costa Rica sau Roma. Şi-au dorit timp cu sine, libertate şi flexibilitate şi au ales cazare la hoteluri ladies only, care oferă experienţe spirituale şi terapeutice.

Vacanțele solo de 8 martie, noul trend între femei

Costurile pentru o astfel de experienţă turistică pornesc de la 450 de euro şi pot ajunge până la 2.700 de euro pentru un sejur de 10 zile, preţ la care se adaugă biletul de avion, potrivit infomaţiilor oferite de Nordis Travel, agenţie turoperatoare axată pe vacanţe tip tailor made. Există şi femei care şi-au dorit să plece de Ziua Femeii în vacanţă împreună cu prietenele lor (30%), în destinaţii precum Coasta de Azur sau Austria. Datele mai arată că tinerii din corporaţii sunt cei mai grijulii cu mamele lor, oferindu-le vacanţe cadou de 8 martie în Italia sau Franţa (25%).

Vacanţa tip solo trip este tipul de călătorie care a luat amploare după pandemie, când turiştii şi-au dorit experienţe solitare în care să se redescopere, să înţeleagă mai bine cine sunt şi care, totodată, să-i ajute sa-şi depăşească zona de confort. Experţii din turism spun că fenomenul va lua proporţii în 2023.

Am observat că anul acesta tot mai multe doamne şi-au dorit să călătorească singure de Ziua Femeii. Putem spune că avem, la acest capitol, o creştere cu aproximativ 20% faţă de anul trecut. O astfel de călătorie construieşte caracterul şi este şi o modalitate fantastică de a-ţi face noi prieteni. Pentru cele care încearcă o astfel de experienţă pentru prima dată, recomandarea noastră este să călătorească în cadrul unui grup turistic restrâns - Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

2.700 de euro pentru o vacanţă solo-trip de lux în Costa Rica

Costa Rica. În topul destinaţiilor preferate pentru o vacanţă de 8 Martie de tip solo trip a fost, anul acesta, Costa Rica, considerată un paradis al iubitorilor de natură, cu peisaje uimitoare, faună sălbatică diversă, apusuri incredibile de soare şi un ritm de viaţa relaxat, ideal pentru călătoriile solitare. Femeile care au optat pentru o astfel de călătorie sunt cazate într-un resort aflat pe plaja Oceanului Pacific şi au parte de odihnă, relaxare, mâncare delicioasă, masaj, meditaţie, yoga şi spa retreat. De asemenea beneficiază de vizite la Vulcanul Irazu, Valea Orosi şi Parcurile Naţionale Braulio Carrillo şi Arenal, excursii cu barca pe canalele Parcului Naţional Tortuguero, alături de un ghid local, şi vor putea face baie în izvoarele termale de la Tabacon. Costul pentru o astfel de experienţă este de aproximativ 2.700 de euro la care se adaugă biletul de avion.

Roma, Italia, este o altă destinaţie foarte căutată de femeile care au decis să facă de 8 martie o călătorie spirituală solitară, în care să trăiască „la dolce vita”, aşa cum au văzut în filmul Mănâncă, Roagă-te, Iubeşte. Ele caută experienţe culinare speciale, degustări de vinuri, plimbări în locurile iconice din Roma precum Colosseum, Fontana di Trevi ori Piazza di Spagna. Preţul unei vacanţe solitare de acest tip, cu trei nopţi de cazare şi bilet de avion, porneşte de la 450 de euro.

Călătorie „între fete”, de Ziua Femeii

Austria. Femeile care au ales să plece în călătoria de 8 martie împreună cu prietenele lor au ales destinaţii din Austria, plătind 750 de euro pentru un sejur de 4 zile, preţ care include biletul de avion, transfer şi cazare la hotel de patru stele, cu acces la spa.

Coasta de Azur. De asemenea, grupurile de femei au ales să meargă, între prietene, pe Coasta de Azur, profitând de faptul că în extrasezon este mai linişte, iar temperaturile sunt blânde, de până la 18 grade, şi vremea perfectă pentru plimbare pe promenadă. Pentru 4 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele în Nisa, cu mic dejun inclus, transferuri, excursii la parfumeria Fragonard, vizită la sătucul Eze şi un prânz într-un restaurant din Monaco, au plătit câte 980 euro.

Tinerii din corporaţii, vacanţe-cadou pentru mamele lor

Circuit turistic în Italia şi Franţa. Reprezentaţii agenţiilor de turism au mai observat că mulţi tineri care lucrează în corporaţii le-au oferit de 8 martie mamelor lor, cele mai multe în vârstă de peste 70 de ani, vacanţe cadou de tip circuit în Italia şi Franţa. Ei au optat pentru programe care au însoţitor de limba română pe toată durata vacanţei şi toate serviciile incluse la destinaţie. Preţul plătit pentru un astfel de circuit, care include biletul de avion, cazare cu demipensiune, toate intrările la obiectivele turistice şi însoţitor din partea agenţiei, începe de la 700 euro de persoană.

Comenteaza