Unde găseşti cele mai accesibile apartamente în Cluj-Napoca

Unde găseşti cele mai accesibile apartamente în Cluj-Napoca
Cele mai accesibile apartamente din Cluj-Napoca sunt în Mănăştur şi Iris, dar şi în Bună Ziua, arată astăzi o analiză imobiliare.ro.

În cele trei cartiere cumpărătorii pot opta pentru o locuinţă cu o suprafaţă utilă de 40-50 mp pentru preţuri ce pornesc de la 30.000 de euro.

Cele mai ieftine apartamente noi cu trei camere se găsesc în Mănăştur, Dâmbul Rotund şi Zorilor, unde o unitate de 60 mp este scoasă la vânzare la un preţ de 50.000 de euro. Un caz aparte îl reprezintă apartamentele din Floreşti, zona de la periferia oraşului Cluj-Napoca unde s-a construit foarte mult în perioada de boom imobiliar. Deşi din punct de vedere tehnic apartamentele de aici nu fac parte din oraş, merită menţionate prin prisma preţurilor care pornesc de la 20.000 de euro pentru un apartament cu două camere şi o suprafaţă utilă de 40 mp, respectiv de la 30.000 de euro pentru un apartament nou cu trei camere şi o suprafaţă minimă de 60 mp, arată imobiliare.ro.

Preţul pentru unităţile locative nou-construite din zona Capitalei au consemnat anul acesta un declin mai mare faţă de primele nouă luni de anul trecut. Conform analizei imobiliare.ro, de la începutul acestui an, când vânzătorii solicitau, în medie, 1.377 de euro, locuinţele noi au înregistrat o scădere de 6,3%. Spre comparaţie, în primele nouă luni ale anului trecut, declinul consemnat pe acest segment a fost de aproape 4%. Pe de altă parte, în această perioadă, cu 50.000 de euro poate fi achiziţionat un apartament nou cu trei camere în oricare din marile oraşe din ţară.


„În Bucureşti, preţul solicitat pentru apartamentele noi este, în medie, cu 23% mai mare decât cel al apartamentelor vechi. Diferenţele variază în funcţie de numărul de camere: de exemplu, preţul locuinţelor noi cu două camere e cu 17% mai mare decât cel al unităţilor locative din blocurile vechi, în vreme ce locuinţele noi cu trei camere sunt cu 30% mai scumpe decât cele vechi. Însă în zonele periferice, se pot întâlni cazuri în care locuinţele din blocurile vechi au preţuri mai mari decât cele noi, principalul motiv pentru această discrepanţă fiind localizarea mai bună a celor dintâi", spune Dorel Niţă, coordonatorul proiectului Analize Imobiliare dezvoltat de imobiliare.ro.

Comenteaza